Af - 03/02-14 10:15

Ekspert: City kan sætte Chelsea på pladsEkspert: City kan sætte Chelsea på plads

Manchester City er bedste angribende hold i England, men i aften møder de Chelsea – holdet med færrest mål scoret mod det.

storybild

John Terry og Chelsea-kammeraterne skal være skarpe mod Manchester City mandag aften, hvis de vil vinde mesterskabet foran Sergio Agüero og City, mener ekspert. (Billede: Polfoto/AP)

Det er ikke kun NFL, der kan mønstre en kamp mellem ligaens bedste forsvar og bedste angreb i disse dage. For mens Seattle Seahawks og Denver Broncos afgjorde football-mesterskabet i New York søndag nat, spiller Manchester City og Chelsea en kamp i Manchester mandag aften.

United henter Mata for rekordbeløb
United henter Mata for rekordbeløb

Manchester City og Chelsea er bookmakernes største favoritter til mesterskabet, men spørgsmålet er, hvilken betydning kampen har i den henseende. Før kampen er Manchester City foran med tre point.

- Den har kæmpebetydning. Især efter Chelsea kun fik uafgjort i den sidste kamp mod West Ham. Før kunne de godt tillade sig at tabe til City, men det ser lidt svært ud, hvis de kommer bagud med seks point, siger 6'erens ekspert Mikkel Bischoff, der tidligere har spillet i Manchester City.

Klubben fra den blå del af Manchester har scoret 68 mål, hvilket er næsten tre kampe per mål og klart det bedste antal i ligaen.

Sikke noget Moyes: Chelsea smadrer United
Sikke noget Moyes: Chelsea smadrer United

- De seks forreste spillere og to backs angriber hele tiden. Det er næsten kun de to midterforsvarere, der skal forsvare, og de overfalder alle hold. De spiller utrolig god pasningsfodbold, og så har de rigtig gode angribere, siger Bischoff.

På den anden side har Chelsea kun lukket 20 mål ind. Hvis man tæller to FA Cup-kampe med, har holdet alene i de sidste ni kampe blot lukket to mål ind.

- Man må sige, at de har formået at kontrollere defensiven. De er blevet mere kyniske i den måde, de spiller. De spiller ikke så risikabelt offensivt, som de gjorde i starten af sæsonen, siger Mikkel Bischoff.

- Mourinho ændrede det lidt for en måneds tid siden, hvor de tabte til Sunderland i Capital One Cuppen. Han mente, at de indkasserede for mange mål og forsvarede for dårligt. Så nu er han gået tilbage til det basale og forsøgt at vinde en masse kampe 1-0.

Han er billedet på Uniteds transferproblem
Han er billedet på Uniteds transferproblem

For Citys vedkommende mener Mikkel Bischoff, at Manuel Pellegrinis ankomst til managersædet i klubben i sommer har gjort underværker.

- Det er Pellegrinis fortjeneste. Han har ændret lidt på konceptet. De spiller meget mere flydende, end de gjorde under Mancini. Og så har han mandskabsmæssigt været meget bedre til at behandle spillerne, så de udnytter det talent, som de har og også havde sidste sæson, siger eksperten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Birgitte var til 'et kærligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx