Af - 16/09-14 09:48; Opdateret: 16/09-14 13:35

Milliarder grunde til Monacos faldMilliarder grunde til Monacos fald

Vicemestrene fra Monaco roder rundt i bunden af Ligue 1. Forklaringen er en dyr skilsmisse, mange milliarder og et udeblevet pas.

storybild

(Billede: Polfoto)

For få måneder siden stod spillerne i AS Monaco med sølvmedaljerne om halsen og kunne skåle i dyr champagne efter klubbens bedste sæson i 10 år.

I dag er hverdagen i Monaco mere præget af tømmermænd. Klubben ligger næstsidst og under nedrykningsstregen i den fransk liga.

Snyder United alle? Stjernangriber på vej
Snyder United alle? Stjernangriber på vej

Forklaringen er ganske kulørt, hvis man spørger Mikkel Beck, der følger den franske liga tæt.

Først og fremmest skulle det handle om, at klubbens ejer, den russiske milliarder Dmitry Rybolovlev, ikke har fået det monegaskiske pas, som efter sigende blev lovet af Prins Albert, hvis han ville opbygge et storhold i Monaco.

Columbia klarede sig uden stjernen over dem alle
Columbia klarede sig uden stjernen over dem alle

- De gav hinanden hånden på det, og han synes så, at han har gjort sit, men passet er ikke faldet endnu. Det tror jeg er den største grund, siger Mikkel Beck, der forklarer, at Dmitry Rybolovlev angiveligt skal bruge passet til at slippe for en eventuel retsforfølgelse hjemme i Rusland, hvor han måske ikke er kommet helt ærligt til sine mange penge.

Sine MANGE penge:
Dmitry Rybolovlev er godt nok god for omkring 25 milliarder kroner, og det er en anden årsag, til at han drosler ned i Monaco: Indtil for nyligt var han nemlig god for det dobbelte.

Falcao nåede at komme til United: - Det var hårdt
Falcao nåede at komme til United: - Det var hårdt

- Han er jo blevet skilt og har betalt verdensrekorden i skilsmissebidrag til sin eks. Det gør lige, at man vender sine euroer en ekstra gang, når man kun har det halve, forestiller Mikkel Beck sig.

Af andre udgifter kan nævnes de 50 millioner euro, som Monaco måtte betale for at få lov til at beholde sit hovedsæde uden for Frankrigs grænser af 'skattetekniske grunde'.

Stjerneindkøb sælger 345.000 trøjer på to dage
Stjerneindkøb sælger 345.000 trøjer på to dage


Og så er der frygten for at ryge ind i en kæmpebøde for brud på Uefas regler om financial fairplay.

- Det har vist sig at være sværere end man troede at få indkomster på sponsorer og tilskuere. Derfor de vil nu satse på unge talentfulde spillere i stedet, siger Mikkel Beck.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx