Af Ritzau - 24/04-17 16:50; Opdateret: 24/04-17 17:07

Chris Froome varmer op til fjerde Tour-triumf i SchweizChris Froome varmer op til fjerde Tour-triumf i Schweiz

Chris Froome forbereder sig på sommerens Tour de France med deltagelse i Romandiet Rundt, der starter tirsdag.

storybild

Chris Froome tester Tour de France-formen ved Romandiet Rundt, der skydes i gang tirsdag (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Josep Lago)

Det helt store mål for den britiske cykelrytter Chris Froome (Sky) er uden tvivl sommerens Tour de France. Her skal den regerende Tour-vinder forsøge at tage sin fjerde triumf i alt og sin tredje i træk.

Men inden da skal formen pudses af, og det kommer blandt andet til at ske ved Romandiet Rundt, hvor Froome har meldt sin ankomst.

Det schweiziske løb begynder tirsdag med en kort prolog og strækker sig i alt over seks etaper med en afsluttende enkeltstart søndag 30. april.

Løbet er optimalt skruet sammen til klassementsryttere, der ønsker at teste formen forud for Tour de France. Ud over de to tidskørsler består løbet således af en flad etape, en kuperet etape samt to bjergetaper.

Froome har tidligere vundet Romandiet Rundt i 2013 og 2014.

I år får Sky-rytteren blandt andet hjælp af sin stærke holdkammerat Kenny Elissonde, der også forventes at skulle spille en vigtig rolle i Tour de France.

Ved Romandiet Rundt skal Chris Froome blandt andet ud i en imødeset duel med sin tidligere Sky-holdkammerat Richie Porte, der i dag kører for BMC. Porte har ligeledes Tour de France som sit store mål i 2017.

En række store navne mangler dog også på startlisten i Schweiz.

Blandt andre mangler både Nairo Quintana og Thibaut Pinot, der blev henholdsvis nummer et og to ved Romandiet Rundt sidste år. Både Quintana og Pinot stiller til start ved Giro d' Italia, der begynder 5. maj.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
FN vedtager våbenhvile for Syrien:...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx