Af Ritzau - 19/11-16 21:01

DBU og LO lægger pres på Qatar før omstridt VMDBU og LO lægger pres på Qatar før omstridt VM

Dansk Boldspil-Union og LO rejser til Qatar for at få et indblik i arbejdsforholdene for VM-byggepladserne.

storybild

Jesper Møller rejser til Qatar for at lægge pres på Qatars VM-arrangører efter kritik af arbejdsforholdene omkring opførelsen af VM-stadioner. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil sammen med de øvrige fodboldforbund i Norden presse den omstridte VM-vært Qatar til at overholde menneskerettighederne frem mod slutrunden i 2022.

Det skriver Politiken søndag.

Sammen med sine fem nordiske søsterorganisationer rejser DBU til Qatar for selv at få et indblik i forholdene for de udenlandske bygningshåndværkere, der knokler for at gøre ørkenstaten klar til VM.

Med sig på turen har de seks fodboldforbund allieret sig med blandt andet den danske paraplyorganisation LO, norske Fellesforbundet og svenske Byggnads.

- Vi vil gerne prøve at sætte en dagsorden og vise, at vi bekymrer os om forholdene, siger DBU-formand Jesper Møller til Politiken.

- Det er vigtigt at fastholde et maksimalt pres på VM-arrangørerne i 2022 for at forbedre forholdene for de mennesker, der arbejder dernede, og det gør vi bedst ved at tage en kritisk dialog og synliggøre vores interesse, siger han.

Det er ifølge Politiken første gang, at dansk idræt deltager i en mission, der direkte har til hensigt at påvirke arrangørerne af en international idrætsbegivenhed til at leve op til deres forpligtelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx