18/02-16 17:21

Hurtig franskmand tager etape og førertrøje i AndalusienHurtig franskmand tager etape og førertrøje i Andalusien

Cofidis-sprinteren Nacer Bouhanni sejrede på anden etape af Andalusien Rundt og snuppede førertrøjen.

storybild

Nacer Bouhanni er ny mand i front af Andalusien Rundt efter sejr på 2. etape. (Billede: AP/Fabio Ferrari)

I et decimeret hovedfelt på omkring 50 ryttere på 2. etape af Andalusien Rundt levede den franske sprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) op til favoritværdigheden i massespurten.

Bouhanni trådte uimodståeligt frem i den relativt korte spurt, og Fabio Felline (Trek-Segafredo) og Ben Swift (Sky) på de følgende placeringer var ikke i nærheden af at kunne true Bouhanni.

Med etapesejren på den 186,3 kilometer lange etape til Cordoba overtog Bouhanni samtidig løbets førertrøje, men flere ryttere ligger i samme tid som franskmanden efter to massespurter.

Det var en overvejende flad etape, men små 30 kilometer fra mål lå en 6,6 kilometer lang kategori-3-stigning, som skabte en masse uro og en markant reduktion i hovedfeltet.

Et stort udbrud så ud til at kunne holde til mål, men godt fire kilometer fra målstregen blev de cirka 20 mand hentet, og i stedet stod spurten mellem 50 ryttere.

Alejandro Valverde (Movistar) åbnede spurten for sin holdkammerat Juan José Lobato, men han kom aldrig med i det afgørende ryk.

3. etape fredag strækker sig over 157,9 kilometer fra Monachil til Padul, og ruten byder igen ikke på de store bjergudfordringer.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx