Af Ritzau - 04/04-17 09:24

Dansk håndboldboss vil genindføre mellemrunde ved VMDansk håndboldboss vil genindføre mellemrunde ved VM

Ved at genindføre mellemrunden ved VM giver man bedre plads til at have en dårlig dag, siger Per Bertelsen.

storybild

Per Bertelsen (til højre) er formand i turneringsudvalget i Det Internationale Håndboldforbund (IHF), som vil lave turneringsstrukturen om. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det er ikke kommercielt hensigtsmæssigt, at flere af de store håndboldnationer ryger tidligt ud af et verdensmesterskab, og derfor skal turneringsstrukturen laves om, så mellemrunden genindføres.

Det mener i hvert fald turneringsudvalget i Det Internationale Håndboldforbund (IHF), som danskeren Per Bertelsen er formand for. Han er også formand i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

- Vi havde et møde i januar, hvor vi blev bedt om at se på turneringsstrukturen. Nu har vi fremlagt et par modeller, hvor vi blandt andet arbejder på at få genindført mellemrunden før semifinalerne, siger han til TV2 Sport.

- Som turneringsstrukturen er skruet sammen nu, er der jo ikke plads til at have en dårlig dag undervejs. Det så vi jo ved VM i januar, hvor store nationer som Danmark, Tyskland og Island røg tidligt ud.

Han påpeger også, at knockoutfasen gør det sværere for fans at planlægge en slutrunderejse.

Det skyldes, at spillestedet for knockoutkampene afhænger af et holds placering i gruppespillet, hvilket i nogle tilfælde først bliver afgjort med få dages varsel.

Siden VM i 2013 har man ikke haft en mellemrunde ved verdensmesterskaber på herre- og damesiden. Ved at genindføre en mellemrunde sikrer man flere kampe mellem de bedste hold.

Traditionelt har der været to grupper i mellemrunden. I hver gruppe har man kæmpet om to semifinalepladser.

Ved EM-slutrunder spilles der med mellemrunder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx