18/10-17 12:01; Opdateret: 18/10-17 12:35

Konflikt aflyser landskamp mellem Danmark og SverigeKonflikt aflyser landskamp mellem Danmark og Sverige

DBU har meddelt kollegerne i Sverige, at Danmark ikke stiller op til fredagens VM-kvalifikationskamp.

storybild

Kvindelandsholdet er udeblevet fra den officielle træning fra mandag til onsdag og selvtræner i stedet i Dragør. Scanpix/Liselotte Sabroe

København. Fredagens kvindefodboldlandskamp mellem Danmark og Sverige i Göteborg er aflyst.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har meddelt Sveriges Fodboldforbund (SvFF), at man ikke kan stille med et hold på fredag på grund af den verserende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

- Det er en historisk dårlig dag for kvindelandsholdet og for dansk fodbold samlet set, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU, og fortsætter:

- Det er beklageligt, men også helt grotesk, at vi står i en situation, hvor spillerne ikke vil møde op til vigtige landskampe, selv om vi har tilbudt bedre vilkår og inviteret til nye forhandlinger efter kampene.

- Vi oplever, at Spillerforeningen og spillerne tager landskampe og fans som gidsler i faglige forhandlinger, siger Hallberg til DBU's hjemmeside.

DBU og Spillerforeningen har gennem flere måneder forhandlet om en ny landsholdsaftale uden at nå til enighed.

De danske landsholdsspillere er mandag til onsdag udeblevet fra landsholdstræningen i Helsingør, da de ikke ønsker at gå på banen uden en landsholdsaftale.

DBU oplyser, at man også har orienteret Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) om spillernes udeblivelse fra landsholdslejren og afbud til landskampen mod Sverige.

Nu afventer DBU en disciplinær kendelse, der både kan være økonomisk, pointstraf og/eller udelukkelse fra hele VM-kvalifikationen.

På tirsdag skal kvindelandsholdet møde Kroatien på udebane, men også den kamp er ifølge DBU i stor risiko for at blive aflyst.

- Vi kender ikke konsekvenserne endnu, men uanset hvad er dette et kæmpe tab for dansk kvindefodbold, der ellers havde et historisk momentum. Det er trist og beklageligt på alle mulige måder, siger Hallberg.

Også i september var det tæt på at komme til aflysning af en VM-kvalifikationskamp, men ved den lejlighed blev udekampen mod Ungarn afviklet, fordi parterne i konflikten fik en delaftale på plads.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx