Af Ritzau - 24/10-16 15:57; Opdateret: 24/10-16 17:36

Brøndby skal fortsat skære ned på det sportsligeBrøndby skal fortsat skære ned på det sportslige

Troels Bech får ikke flere penge til spillerkøb og lønninger, selv om Brøndby tilføres trecifret millionbeløb.

storybild

Troels Bech skal ikke regne med at få flere penge at råde over som sportsdirektør, selv om Brøndby får tilført mellem 100 og 140 millioner kroner. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Superligaklubben Brøndby har mandag fremlagt et prospekt, der skal sikre klubben mellem 100 og 140 millioner kroner i en aktieemission.

Der er allerede lagt en plan for, hvordan pengene skal bruges: Klubbens gæld skal afvikles, så der fremover ikke skal betales store summer i renter og afdrag.

Hverken rentebesparelser eller nye millioner kommer dog til at hjælpe klubbens førstehold. Tværtimod.

Det sportslige budget er stadig i en proces, hvor det årligt bliver mindre. Det siger administrerende direktør i Brøndby, Jesper Jørgensen.

Spørgsmål: Er det planen, at de omkostninger, som I sparer, skal kanaliseres over i den sportslige afdeling?

- Nej. Der er lagt en økonomisk ramme for den sportslige sektor og hele det sportslige setup. Det gælder for stab, spillere og så videre. Det blev lagt i forbindelse med strategi 6.4, som vi præsenterede i foråret.

- Rammen bliver der ikke ændret ved på grund af den her emission.

- Hvis vi opnår økonomisk ligevægt, og endda gør det bedre end det, vil det frigøre midler til investeringer. Men om det til den tid bliver investeringer til det ene, andet eller tredje, har vi ingen overvejelser om endnu, siger direktøren.

Spørgsmål: Er I stadig i en proces, hvor økonomien i den sportslige afdeling bliver skåret længere og længere ind til benet?

- Ja, vi arbejder stadigvæk med at ville lave en langsom opbremsning, hvor vi langsomt nedbringer omkostningerne på det område, samtidig med vi skal øge indtægterne andre steder i forretningen, så vi kan opnå økonomisk ligevægt senest i 2019.

- Så det får ikke nogen sportslig betydning på den korte bane. Man kan håbe på, at det går bedre i 2019, og så må vi i givet fald vurdere, hvad vi ønsker at gøre der, siger Jesper Jørgensen.

Klubbens bestyrelse har heller ikke tænkt sig at bevilge sportsdirektør Troels Bech flere penge til investeringer i spillertruppen. Det siger Jesper Møller, der er bestyrelsesformand i Brøndby.

Spørgsmål: Er det en mulighed - alt efter hvor mange penge, I får tilført - at bestyrelsen kan bemyndige penge til en særligt interessant investering i det sportslige setup?

- Det ligger ikke i kortene, at det skal ske. Der ligger nogle fornuftige rammer omkring det sportslige, og dem vil vi ikke gå ind og ændre på, siger bestyrelsesformanden.

Brøndby har i denne sæson lånt superligaprofilen Hany Mukhtar i Benfica. Ifølge BT vil det koste Brøndby 10 millioner kroner at købe spilleren fri af aftalen med portugiserne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx