18/03-16 14:08

Rumænsk storskytte har givet Klavs Bruun en lærestregRumænsk storskytte har givet Klavs Bruun en lærestreg

Landstræneren har lagt en ny slagplan, der skal forhindre endnu en massakre fra Rumæniens Cristina Neagu.

storybild

Med 15 mål og næsten lige så mange oplæg leverede Cristina Neagu en præstation i særklasse, da Rumænien besejrede Danmark i VM-kvartfinalen i december. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Hvis navnet Cristina Neagu har fyldt meget i håndboldlandstræner Klavs Bruun Jørgensens hoved de seneste tre måneder, er det til at forstå.

Den rumænske stjernespiller sendte næsten på egen hånd Danmark ud af medaljekampen ved VM i Herning, da hun lavede hele 15 mål i rumænernes overtidssejr i kvartfinalen.

Fredag aften kan hun give danskernes OL-drømme et solidt benspænd, når de to lande mødes i den første OL-kvalifikationskamp i Aarhus.

Klavs Bruun Jørgensen og hans assistent, Søren Herskind, har haft travlt med at se videooptagelser for at lægge en ny slagplan, der kan stoppe storskytten.

- Hun har vel nærmest aldrig spillet så god en kamp før eller siden, end hun gjorde mod os ved VM. Når du kigger på papiret og ser, at hun har lavet 15 mål, så tænker du: Hold da op.

- Men når du ser kampen igen, finder du lynhurtigt tre-fire af målene, hvor vi skulle have haft en redning, eller hvor hun ikke skulle have haft en mulighed.

- Havde de situationer været væk, havde det været en anden kamp. Så havde vi været i kontrol, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Før VM-mødet i december havde han også stor fokus på Neagu, men det forhindrede altså ikke Buducnost-spilleren i at brillere.

Landstræneren mener da også, at han har lært noget af det seneste møde med det rumænske håndboldfænomen.

- Der er nogle af tingene fra dengang, vi vil bruge igen, og så er der andre ting, vi vil gøre anderledes, lyder det hemmelighedsfuldt fra landstræneren.

Han peger på, at det danske forsvar skal forsøge at undgå, at Neagu kommer i gennembrud ind over stregen.

I stedet skal hun tvinges til at afslutte fra længere distance gennem de danske parader.

- Så er fejlprocenten ofte noget større, ligesom målvogternes mulighed for at redde boldene er noget bedre, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark møder Rumænien klokken 19 fredag aften. Lørdag og søndag står danskerne over for henholdsvis Montenegro og Uruguay.

De to bedste hold i puljen kvalificerer sig til OL i Rio de Janeiro.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Medie med kæmpe transferbombe: Zlatan...
bt.dk
Efter vildt år: Superliga-klub i plus...
bt.dk
Se billedet: Paradise-deltager har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx