Af - 27/02-14 17:30

Her er tre monstercomebacks Esbjerg skal efterligneHer er tre monstercomebacks Esbjerg skal efterligne

Hvis Esbjerg fB skal videre fra 1/16-finalen i Europa League mod Fiorentina torsdag aften, skal de forsøge at efterligne enten Brøndby, FCK eller OB.

storybild

Morten Bisgaard (tv.) og Lars Høgh (th.), efter OB slog mægtige Real Madrid ud af UEFA Cup i 1994. (Billede: Polfoto/kim Rune)

Det ser ud til, at Esbjerg-træner Niels Frederiksen har lagt sig nogenlunde ned, efter hans hold tabte 1-3 hjemme til Fiorentina i første kamp af 1/16-finalen i Europa League.

Esbjerg kravler over stregen med sejr over vicemestrene
Esbjerg kravler over stregen med sejr over vicemestrene

På grund af reglen om udebanemål skal det vestjyske hold nu score mindst tre mål, og Frederiksen giver nogle reserver chancen i Firenze torsdag aften.

Skulle Esbjerg alligevel gå fuldbyrdet efter avancement, kan de finde inspiration i historiebøger. Her er tre store comebacks af kollegaklubber fra Superligaen:

Brøndby IF – Karlsruher SC, UEFA Cup, 1/8-finale, 1996/97, 5-0
Med 1-3 hjemme og et brændt straffespark af Peter Møller, så det noget svært ud for Brøndby før returkampen i Tyskland. Thomas Hässler var ude, men alligevel. Mål af Ruben Bagger og Dan Eggen kort før pausen satte Brøndby i gang, og i anden halvleg gik Peter Møller amok med to mål, efter Kim Vilfort havde scoret til 3-0.

Peter Ankersen: Det ser ikke så godt ud lige nu
Peter Ankersen: Det ser ikke så godt ud lige nu

FCK - Ajax Amsterdam, Champions League-kvalifikation, 2006/07, 2-0
Don Ø's Champions League-drømme så endnu en gang ud til at ryge i vasken, da Ajax vandt 2-1 i Parken i den første kamp. Men Ståle Solbakkens mandskab rejste sig i den hollandske hovedstad. Først scorede Michael Silberbauer på et indlæg efter en time, så scorede den senere Arsenal-spiller Thomas Vermaelen et kluntet selvmål på et indlæg fra 21-årige William Kvist.


OB - Real Madrid, UEFA Cup, tredje runde, 1994/95, 2-0

Ingen troede på, at de danske sølvvindere fra OB kunne vende nederlaget, som Michael Laudrup pådrog dem, da han scorede til 3-2 i Odense kort før tid. OB skulle mindst score to gange i returopgøret på Bernabeu. Ulrik Pedersen scorede på en kontra omkring tyve minutter før tid, og det utænkelige var en realitet, da unge Morten Bisgaard scorede til 2-0 i overtiden.

Nu ender Esbjergs Europa-eventyr vist i Firenze
Nu ender Esbjergs Europa-eventyr vist i Firenze

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Se det rørende interview: Erik Brandt...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx