Af Michael Bo Mortensen - 26/07-14 21:06

McLaren-boss forsvarer Kevin Magnussen efter uheldMcLaren-boss forsvarer Kevin Magnussen efter uheld

McLarens teamchef Eric Boullier mener ikke, man kan klandre Kevin Magnussen for lørdagens uheld i Ungarn.

storybild

(Billede: Polfoto)

Træningerne og de første kvalifikationsfaser til det ungarske Formel 1-grandprix gav løfter om point til Kevin Magnussen i søndagens løb, men det bliver nu mere end svært.

Den 21-årige dansker kørte af banen og smadrede sin McLaren-racer på den første omgang af Q3, som er den sidste kvalifikationsfase.

Magnussens uheld koster 10. plads: Skal starte fra pitlane
Magnussens uheld koster 10. plads: Skal starte fra pitlane

Skuffet Kevin Magnussen: Derfor kørte jeg galt
Skuffet Kevin Magnussen: Derfor kørte jeg galt

Det ærgrede hans teamchef, Eric Boullier, der dog ikke klandrer Magnussen for uheldet. Der var netop faldet regn på banen.

- Banens beskaffenhed i det pågældende sving tog alle på sengen, og Kevin var magtesløs i at undgå at låse hjulene og køre ind i muren.

- Den gode nyhed er, at han har det godt. Den dårlige er, at hans chassis og gearkasse blev beskadiget og skal udskiftes, siger Eric Boullier i en pressemeddelelse fra McLaren.

Magnussen smadrer sin racer i ungarsk kvalifikation
Magnussen smadrer sin racer i ungarsk kvalifikation

Det sidste betyder, at Magnussen ikke får lov at starte i 10.-position, som kvalifikationen ellers berettigede til. Han skal nu starte fra pitlane.

- Men jeg ved, at det ikke vil afskrække Kevin fra at køre på hele vejen til målstregen i morgen (søndag, red), siger Boullier.

Han kunne se teamets anden kører Jenson Button klare det bedre i lørdagens kvalifikation. Button sluttede som nummer syv.

Han havde dog gerne set ham slutte foran Williams-kørerne Valtteri Bottas og Felipe Massa, der sluttede som henholdsvis nummer tre og seks.

- Det er en smule frustrerende ikke at være i stand til at slå begge Williams-kørere, som jeg mener, vi havde potentialet til. Men Button er i en god position til at samle vigtige point sammen søndag, siger teamchefen.

Søndagens grandprix begynder klokken 14.

/ritzau/


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx