Af - 28/10-14 09:18; Opdateret: 28/10-14 09:32

Vi er vilde med Kevin og Caroline - men vi dumper landsholdetVi er vilde med Kevin og Caroline - men vi dumper landsholdet

Det danske fodboldlandshold er røget langt ned på listen, når danskerne skal pege på Danmarks største sportsnavn lige nu.

storybild

(Billede: Polfoto)

Kun tre ud af 100 danskere synes, at fodboldlandsholdet er Danmarks største sportsnavn.
Det viser en rundspørge, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Landsholdet: Ronaldo er ikke ligeså farlig på landsholdet
Landsholdet: Ronaldo er ikke ligeså farlig på landsholdet

Nicklas Bendtner, Christian Eriksen og resten af Morten Olsens drenge er blevet overhalet af Kevin Magnussen, Caroline Wozniacki og håndboldherrerne, mens håndboldlandsholdet for kvinder er helt oppe på siden af fodboldlandsholdet.

- Det virker vildt, siger Kenneth Cortsen, der som ekspert i sportsbranding- og økonomi ved Aarhus Universitet, havde regnet med en bedre placering for landsholdet. Han peger på svigtende resultater, som et indlysende problem.

Rooney redder England fra pinlig nullert
Rooney redder England fra pinlig nullert

- Når du vinder og skaber gode resultater, så er der mange, der liker det og identificerer sig med det. Man siger 'VI vandt 5-0', men man siger 'DE tabte 5-0'. Det går fra en vi-følelse til en de-følelse, og det kan være noget af det, der rammer fodboldlandsholdet lidt, vurderer han.

Sportsfilosof Steen Brock er lektor ved Institut ved Kultur og Samfund, og han peger også på de manglende resultater som en årsag til den faldende popularitet. Ikke mindst fordi danskerne næsten dagligt kan se flotte kampe og store resultater på tv.

Landsholdet sender Magnussen i pit: Gider ikke Formel 1
Landsholdet sender Magnussen i pit: Gider ikke Formel 1

- Vi er forvænte! Vi har vundet EM, og vi ser så meget topfodbold i tv, så når ikke Danmark spiller med om det allerstørste, så har det ikke den samme interesse, siger han.

Steen Brock peger også på, at det nuværende kuld af landsholdsspillere simpelthen er for farveløse.

- Der er ingen spillere på landsholdet, som vi interesserer os for. Der er ingen 'Graver' eller Tøfting. Vi har heller ingen spillere i topklubber. Christian Eriksen er det nærmeste vi kommer, men han er for kedelig, siger han.

Olsen: Bendtner er et fremmedlegeme hos Wolfsburg
Olsen: Bendtner er et fremmedlegeme hos Wolfsburg

Hos Dansk Boldspil Union er kommunikationschef Jakob Høyer ikke overrasket over danskernes holdning.

- Vi måler også selv på DBU's og landsholdets omdømme, og vi kan se, at der skal gøres nogle ting, siger han og nævner en række tiltag, der allerede er sat i værk:

Billigere billetter, aktiviteter udenom landskampene, og et løbende arbejde med at gøre landsholdsspillerne mere tilgængelige for fans, blandt andet via de sociale medier.

- Vi har et mål om, at det skal bevæge sig i den rigtige retning. Men med Caroline Wozniacki og Kevin Magnussen i topform, så skal landsholdet ikke nødvendigvis være nummer et. DBU vil gerne have et landshold, der er så elsket som overhovedet muligt. Men det er gode navne, der er både foran os og ved siden af os. Og det er godt at være i top-5, siger han.

LÆS OGSÅ: Landsholdet på bar bund: - Aner ikke hvad der venter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx