Af Ritzau - 27/09-16 20:28; Opdateret: 27/09-16 20:43

England fyrer Sam Allardyce som landstrænerEngland fyrer Sam Allardyce som landstræner

Det Engelske Fodboldforbund skal igen på trænerjagt. Sam Allardyce fik kun to måneder i jobbet.

storybild

Sam Allardyce er færdig som engelsk landstræner. (Billede: Reuters/© Reuters Staff / Reuters)

Sam Allardyce fik bare én kamp i spidsen for det engelske fodboldlandshold.

Den 61-årige manager er ifølge flere engelske medier blevet fyret fra det prestigefyldte job, efter at han på skjult kamera blandt andet har opfordret til brud på transferreglerne hos Det Engelske Fodboldforbund (FA).

Den mangeårige Premier League-manager afløste i juli Roy Hodgson som landstræner efter Englands fiasko ved EM i Frankrig og førte i sin første og eneste landskamp England til en 1-0-sejr på udebane over Slovakiet i VM-kvalifikationen.

Det var mediet Daily Telegraph, der mandag aften bragte historien, som endte med at fælde den karismatiske manager.

På sin hjemmeside udsendte avisen en optagelse med skjult kamera, der viser Allardyce holde møder med en gruppe journalister, der udgiver sig for at være forretningsmænd.

På videoen rådgiver Allardyce mændene i, hvordan de kan omgå FA's regler om, at en spiller ikke må være ejet af en tredjepart.

FA indførte reglerne i 2008 for at undgå, at rigmænd køber rettigheder til spillere, som de så efterfølgende låner ud til klubberne.

Ifølge Daily Telegraph har Allardyce sagt ja til at modtage 400.000 britiske pund (cirka 3,4 millioner danske kroner) for at hjælpe "rigmændene".

På videoen, der blev optaget i august, gør den nu fyrede landstræner sig også bemærket med flere andre uheldige udtalelser.

Han kritiserer sin arbejdsgiver, FA, for kun at fokusere på penge, ligesom han kalder beslutningen om at ombygge Wembley "tåbelig".

Forgængeren som landstræner, Roy Hodgson, og dennes assistent Gary Neville kommer også under beskydning i den kontroversielle video, som altså nu har kostet Allardyce drømmejobbet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx