Af - 24/11-16 09:31; Opdateret: 24/11-16 13:57

Dansk Brentford-talent: Det er mere anspændt herovreDansk Brentford-talent: Det er mere anspændt herovre

17-årige Lukas Talbro jagter et gennembrud i Championship-klubben Brentford, hvor den hårde konkurrence kan gøre atmosfæren anspændt.

storybild

Lukas Talbro fik i sidste måned debut for det danske U18-landshold (Billede: Privatfoto).

Den 17-årige danske højre back Lukas Talbro rykkede sidste sommer fra OB til den engelske Championship-klub Brentford, hvor han siden er blevet fast mand på B-holdet.

Dansk Leicester-talent går i Schmeichels fodspor
Dansk Leicester-talent går i Schmeichels fodspor

Spilletiden er unge Talbro langtfra kommet sovende til, for han fortæller, at den store konkurrence om pladserne kan skabe en presset stemning i omklædningsrummet – noget, danskeren slet ikke oplevede i samme omfang i Danmark.

- I omklædningsrummet er der en mere anspændt stemning, fordi vi er konkurrenter. Jeg snakker godt med alle mine holdkammerater, men ham, jeg konkurrerer med om en plads, kan godt være sværere at snakke med. Vi vil selvfølgelig begge gerne spille, og der er jo kun plads til en af os, siger Lukas Talbro, der dog ikke ser det som noget negativt:

På den måde handler det meget om en selv herovre. Men jeg har det fint med, at det kan være lidt anspændt, for jeg føler, at det får mig til at spille op til mit højeste niveau, hver gang jeg træner, og at det gør mig til en bedre spiller.

Brentfords hjemmebane, Griffin Park (Billede: Reuters).

Talbro, der for nylig fik debut for det danske U18-landshold, har fået lov at træne med førsteholdet en enkelt gang, og selv om han mærkede en niveauforskel, ser han gode muligheder for at få et gennembrud i fremtiden.

- Jeg kunne mærke, at niveauet er højere, end hvad jeg er vant til, men alligevel synes jeg ikke, jeg er så langt fra igen. Der er selvfølgelig noget vej endnu, men i forhold til at jeg kun er 17 år, synes jeg ikke, vejen er så lang, som jeg havde regnet med, siger den talentfulde højre back og supplerer:

- Min ambition på den korte bane er at være så meget inde omkring førsteholdet som overhovedet muligt, så jeg kan lære så meget, jeg kan. Derefter håber jeg på, at jeg stille og roligt kan blive en fast del af start-11’eren.

Der er i alt fire danskere på kontrakt i Brentford, der udover Lukas Talbro også har Justin Shaibu, Andreas Bjelland og Lasse Vibe tilknyttet.

Dansk ’wonderkid’ trænede med førsteholdet i Newcastle
Dansk ’wonderkid’ trænede med førsteholdet i Newcastle

17-årig Stoke-dansker drømmer om Premier League
17-årig Stoke-dansker drømmer om Premier League

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx