Af Ritzau - 09/12-16 23:30

Hårdt tilkæmpet EM-sejr passer Klavs Bruun glimrendeHårdt tilkæmpet EM-sejr passer Klavs Bruun glimrende

Landstræneren var godt tilfreds med, at Danmark skulle levere stort comeback for at slå Tjekkiet ved EM.

storybild

Klavs Bruun Jørgensen så Danmark vende 13-17 til 33-29 i anden halvleg mod Tjekkiet. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var selvsagt ovenud glad for, at Danmarks kvindelandshold i håndbold har maksimale fire point med videre, når holdet søndag træder ind i mellemrunden ved EM.

Men det passede ham også glimrende, at Danmark måtte kæmpe hårdt og levere et stort comeback, inden Tjekkiet fredag var slået med 33-29.

- Det betyder meget. Sådanne oplevelser er vigtige. At det kan lykkes lige meget hvad. Det er det, som de gode hold kan. Det har ikke ligget til os at blive ved med at tro på tingene, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Det er vigtigt at knokle uanset, hvad der sker. Jeg var bekymret for, om det ville falde sammen.

- Vi har et godt hold, men fornemmelsen som Norge har eller vores herrelandshold har, at man ved, hvad man kan og kan komme tilbage, dér er vi ikke endnu, men vi er på vej derhen, vurderer landstræneren.

Danmark haltede efter i hele første halvleg og var bagud 13-17 ved pausen, inden holdet fik styr på kampen i anden halvleg.

- Jeg tror, vi var en smule overtændte. Pludselig stod vi en situation, hvor vi havde slået dem, vi troede, var de to stærkeste hold i gruppen. Det skulle vi lige overvinde. Tjekkerne spillede os også klogt.

- Men vi havde en god pausesnak, om vi var klar til at gå lidt længere tilbage (i forsvaret, red.) og lade dem skyde for at give målmændene mulighed for at spille sig ind i kampen, for det har vi ikke gjort meget. Det lykkedes.

- I begge halvlege brændte vi dælme lige i overkanten, men jeg synes, vi spillede godt, og som vi gerne vil, siger Klavs Bruun.

Nu venter så en noget sværere mellemrunde med Norge som den første opgave søndag.

- Det bliver ekstremt svært, men lige meget hvad der sker, lever vi videre i turneringen. Norge er et verdensklassemandskab, siger landstræneren.

De øvrige modstandere i mellemrunden er Rumænien og Rusland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
FCM er danske mestre - Brøndby...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx