Af - 06/03-17 11:37

Danmark får ny landstræner før tid – Gudmundur stopperDanmark får ny landstræner før tid – Gudmundur stopper

Rhein-Neckar Löwen-træner Nikolaj Jacobsen overtager jobbet som landstræner for det danske herrelandshold med det samme. Det erfarer BT fra flere uafhængige kilder.

storybild

(Billede: Scanpix)

Det var egentlig først meningen, at han skulle indtræde som landstræner 1. august, men BT kan fortælle, at den plan er skrottet. Jacobsen bliver landstræner før tid.

Efter VM-fiaskoen i Frankrig i januar har den nuværende landstræner Gudmundur Gudmundssons fremtid været til diskussion. Islændingen har kontraktudløb til sommer, og siden november har det været sikkert, at Jacobsen er hans afløser, når Gudmundsson siger farvel.

Det dårlige resultat i Frankrig, hvor Danmark blev slået ud af Ungarn allerede i ottendedelsfinalen, åbnede derfor for spekulationerne om, at det ville give mest mening for Dansk Håndbold Forbund (DHF) at lade Jacobsen komme til før tid forud for de vigtige EM-kvalifikationskampe i maj og juni, hvor man står overfor Ungarn, Holland og Letland.

DHFs generalsekretær Morten Stig Christensen har på intet tidspunkt udelukket muligheden for en tidligere overtagelse af landstrænerposten, og nu er scenariet så blevet en realitet.

Allerede i sidste uge fik BT nys om, at DHF skulle mødes med Gudmundur Gudmundsson den 1. marts for at diskutere fremtiden. Dengang ønskede Stig Christensen ikke at kommentere på oplysningerne eller mødet, men ikke desto mindre kom man i diskussionerne frem til, at dette vil være den bedste løsning for det danske herrelandshold, at Jacobsen træder til før tid.

Dermed stopper islændingen tidligere end planlagt i jobbet, som han har bestridt siden 2014. Gudmundsson formåede at gøre Danmark til OL-guldvindere i Rio, mens landsholdet samtidigt også skuffede slemt ved især EM i Polen i 2016 og den seneste VM-slutrunde i Frankrig.

Nu er det så op til Nikolaj Jacobsen at bære det danske herrelandshold videre før tid, alt imens han stadig er Bundesliga-træner for Rhein-Neckar Löwen. Sådan bliver det indtil 2019, hvor Jacobsen vil koncentrere sig fuldt ud om landstrænerjobbet, indtil kontrakten udløber i 2021.
Det forventes, at nyheden om den hurtigere overtagelse bliver meldt ud og bekræftet i løbet af mandagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx