Af - 30/08-15 17:57; Opdateret: 30/08-15 19:28

Dommerfejl satte Brøndby i gang i FarumDommerfejl satte Brøndby i gang i Farum

Brøndby blev sat i gang af en dommerfejl og sejrede i Nordsjælland med 2-0

storybild

FCN-topscorer Bruninho og Brøndbys anfører, Daniel Agger, i et skænderi opgøret på Farum Park. (Billede: Polfoto/Lars Krabbe)

Brøndby går ind til landsholdspausen med tre sejre i streg efter en 2-0-sejr ude mod FC Nordsjælland. Og det kan de takke den nytilkomne offensivforstærkning Ronnie Schwartz for - og måske også dommer Michael Tykgaard.

Den tidligere Randers-bomber med kælenavnet Plaffeministeren var manden bag Brøndbys første scoring, som blev sat ind på straffespark med 12 minutter igen.

Effektive Bechmann: Min bedste form nogensinde
Effektive Bechmann: Min bedste form nogensinde

Straffesparket blev begået mod selvsamme Schwartz, men på tv-billederne så det ud til, at Ramon Rodrigues’ forseelse blev begået uden for feltet. Men dommer Tykgaard tøvede ikke, da han pegede på 11-meterpletten og efterfølgende gav Ramon det røde kort.

Herefter forsøgte FCN’s 10 mand at mobilisere et pres for at få udligningen, men åbningerne i de bagerste rækker hos hjemmeholdet udnyttede Teemu Pukki - i to forsøg - til at udbygge føringen til slutresultatet 2-0. I en situation, hvor Brøndby-topscoreren så ud til at være i offside.

AGF løber panden mod Esbjergs forsvarsmur
AGF løber panden mod Esbjergs forsvarsmur

Kampen startede livligt med drama og chancer i begge ender - størst ved Lebogang Phiri, som efter bare tre minutter slap fri alene igennem, men hans forsøg at lobbe bolden over David Jensen i FCN-målen var tandløst.

Det dramatiske højdepunkt i første halvleg kom efter et kvarters spil. Her fik en toptændt Bruninho og Daniel Agger fortalt hinanden et par sandheder efter en batalje i Brøndbys felt.

Det forblev dog ved optræk til ballade.

Brandvarm brasilianer gør Hobro til bundprop
Brandvarm brasilianer gør Hobro til bundprop

Herefter var det som om både pulsen hos spillerne og tempoet dalede, og begge mandskaber fandt på plads i kæderne, hvilket gjorde det svært at sætte de offensive spillere i scene.

I anden halvleg kom hjemmeholdet bedst fra land med flere chancer og nærgående skudforsøg udefra - blandt andet ved topscoer Bruninho, som begyndte at vise, hvorfor han har lavet fem mål i sine fire kampe for Farum-klubben.

Men det var altså Brøndby, der hev de tre point i land foran 6.455 tilskuere, hvilket bringer Thomas Franks mandskab op i den bedste halvdel af ligaen for første gang i denne sæson.

Mål! Her er Superligaen bedre end sidste sæson
Mål! Her er Superligaen bedre end sidste sæson


LÆS OGSÅ: Brøndby sejrede i Viborg: Pukki blev dagens mand

LÆS OGSÅ: Se her Brøndby - der er (et spinkelt) håb!

LÆS OGSÅ: Brøndby er færdig i Europa efter 1-1 mod Paok

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx