Af - 30/08-15 17:57; Opdateret: 30/08-15 19:28

Dommerfejl satte Brøndby i gang i FarumDommerfejl satte Brøndby i gang i Farum

Brøndby blev sat i gang af en dommerfejl og sejrede i Nordsjælland med 2-0

storybild

FCN-topscorer Bruninho og Brøndbys anfører, Daniel Agger, i et skænderi opgøret på Farum Park. (Billede: Polfoto/Lars Krabbe)

Brøndby går ind til landsholdspausen med tre sejre i streg efter en 2-0-sejr ude mod FC Nordsjælland. Og det kan de takke den nytilkomne offensivforstærkning Ronnie Schwartz for - og måske også dommer Michael Tykgaard.

Den tidligere Randers-bomber med kælenavnet Plaffeministeren var manden bag Brøndbys første scoring, som blev sat ind på straffespark med 12 minutter igen.

LÆS OGSÅ: Effektive Bechmann: Min bedste form nogensinde

Straffesparket blev begået mod selvsamme Schwartz, men på tv-billederne så det ud til, at Ramon Rodrigues’ forseelse blev begået uden for feltet. Men dommer Tykgaard tøvede ikke, da han pegede på 11-meterpletten og efterfølgende gav Ramon det røde kort.

Herefter forsøgte FCN’s 10 mand at mobilisere et pres for at få udligningen, men åbningerne i de bagerste rækker hos hjemmeholdet udnyttede Teemu Pukki - i to forsøg - til at udbygge føringen til slutresultatet 2-0. I en situation, hvor Brøndby-topscoreren så ud til at være i offside.

LÆS OGSÅ: AGF løber panden mod Esbjergs forsvarsmur

Kampen startede livligt med drama og chancer i begge ender - størst ved Lebogang Phiri, som efter bare tre minutter slap fri alene igennem, men hans forsøg at lobbe bolden over David Jensen i FCN-målen var tandløst.

Det dramatiske højdepunkt i første halvleg kom efter et kvarters spil. Her fik en toptændt Bruninho og Daniel Agger fortalt hinanden et par sandheder efter en batalje i Brøndbys felt.

Det forblev dog ved optræk til ballade.

LÆS OGSÅ: Brandvarm brasilianer gør Hobro til bundprop

Herefter var det som om både pulsen hos spillerne og tempoet dalede, og begge mandskaber fandt på plads i kæderne, hvilket gjorde det svært at sætte de offensive spillere i scene.

I anden halvleg kom hjemmeholdet bedst fra land med flere chancer og nærgående skudforsøg udefra - blandt andet ved topscoer Bruninho, som begyndte at vise, hvorfor han har lavet fem mål i sine fire kampe for Farum-klubben.

Men det var altså Brøndby, der hev de tre point i land foran 6.455 tilskuere, hvilket bringer Thomas Franks mandskab op i den bedste halvdel af ligaen for første gang i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Mål! Her er Superligaen bedre end sidste sæson


LÆS OGSÅ: Brøndby sejrede i Viborg: Pukki blev dagens mand

LÆS OGSÅ: Se her Brøndby - der er (et spinkelt) håb!

LÆS OGSÅ: Brøndby er færdig i Europa efter 1-1 mod Paok

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx