Af Ritzau - 08/03-17 05:05

Tysk klublegende runder sjælden milepæl i NBA-sejrTysk klublegende runder sjælden milepæl i NBA-sejr

Dallas Mavericks' klublegende Dirk Nowitzki rundede tirsdag 30.000 point i verdens bedste basketball-liga.

storybild

Dirk Nowitzki lykønskes af sine holdkammerater, efter at han rundede 30.000 point i verdens bedste basketball-liga tirsdag aften mod Los Angeles Lakers. (Billede: Scanpix/Ronald Martinez)

Den rutinerede tyske basketballstjerne Dirk Nowitzki blev tirsdag aften lokal tid den blot sjette spiller i NBA's historie, der har scoret 30.000 point i verdens bedste basketball-liga.

Det skete, da hans hold igennem snart 20 sæsoner, Dallas Mavericks, havde besøg af Los Angeles Lakers.

Nowitzki, der var 20 point fra at nå milepælen inden kampen, kunne allerede i anden periode indskrive sig i den eksklusive klub på et hopskud.

Den 38-årige tysker tilslutter sig et fint selskab bestående af Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan og Wilt Chamberlain, der også har rundet 30.000 point.

Dirk Nowitzki bekræftede så sent som i sidste uge, at han er opsat på at fuldende sin toårige kontrakt med Dallas Mavericks.

Tyskeren har kun spillet i seks ud af de første 29 kampe i denne sæson, da han har kæmpet med en skade i akillessenen.

Han har i gennemsnit scoret 13,6 point per kamp i denne sæson.

Hvis han gennemfører sin 20. sæson i Dallas, så vil han tangere Kobe Bryants rekord for flest sæsoner i samme klub. Kobe Bryant spillede 20 sæsoner for Los Angeles Lakers.

- 20 er et fantastisk antal, sagde Dirk Nowitzki i et interview i sidste uge ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg synes også, at 20 sæsoner - som jeg forsøger at gennemføre, og som jeg tror kun Kobe har gjort det - er endnu en stor præstation. Så jeg vil gerne opnå de 20. Og jeg fylder også 40 den sommer. Det er også en god periode at være i ligaen - fra 20 til 40 år, tilføjede han.

Dallas Mavericks vandt tirsdagens kamp mod Los Angeles Lakers med 122-111. Dirk Nowitzki blev sit holds topscorer med 25 point. Han supplerede indsatsen med 11 rebounds.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx