Af Ritzau - 08/03-17 05:05

Tysk klublegende runder sjælden milepæl i NBA-sejrTysk klublegende runder sjælden milepæl i NBA-sejr

Dallas Mavericks' klublegende Dirk Nowitzki rundede tirsdag 30.000 point i verdens bedste basketball-liga.

storybild

Dirk Nowitzki lykønskes af sine holdkammerater, efter at han rundede 30.000 point i verdens bedste basketball-liga tirsdag aften mod Los Angeles Lakers. (Billede: Scanpix/Ronald Martinez)

Den rutinerede tyske basketballstjerne Dirk Nowitzki blev tirsdag aften lokal tid den blot sjette spiller i NBA's historie, der har scoret 30.000 point i verdens bedste basketball-liga.

Det skete, da hans hold igennem snart 20 sæsoner, Dallas Mavericks, havde besøg af Los Angeles Lakers.

Nowitzki, der var 20 point fra at nå milepælen inden kampen, kunne allerede i anden periode indskrive sig i den eksklusive klub på et hopskud.

Den 38-årige tysker tilslutter sig et fint selskab bestående af Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan og Wilt Chamberlain, der også har rundet 30.000 point.

Dirk Nowitzki bekræftede så sent som i sidste uge, at han er opsat på at fuldende sin toårige kontrakt med Dallas Mavericks.

Tyskeren har kun spillet i seks ud af de første 29 kampe i denne sæson, da han har kæmpet med en skade i akillessenen.

Han har i gennemsnit scoret 13,6 point per kamp i denne sæson.

Hvis han gennemfører sin 20. sæson i Dallas, så vil han tangere Kobe Bryants rekord for flest sæsoner i samme klub. Kobe Bryant spillede 20 sæsoner for Los Angeles Lakers.

- 20 er et fantastisk antal, sagde Dirk Nowitzki i et interview i sidste uge ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg synes også, at 20 sæsoner - som jeg forsøger at gennemføre, og som jeg tror kun Kobe har gjort det - er endnu en stor præstation. Så jeg vil gerne opnå de 20. Og jeg fylder også 40 den sommer. Det er også en god periode at være i ligaen - fra 20 til 40 år, tilføjede han.

Dallas Mavericks vandt tirsdagens kamp mod Los Angeles Lakers med 122-111. Dirk Nowitzki blev sit holds topscorer med 25 point. Han supplerede indsatsen med 11 rebounds.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx