Af Ritzau - 16/08-16 14:39; Opdateret: 16/08-16 16:54

Tidligere Fifa-præsident er død på hospital i BrasilienTidligere Fifa-præsident er død på hospital i Brasilien

Joao Havelange har været indlagt på hospitalet siden juni, hvor han er blevet behandlet for en lungesygdom.

storybild

Joao Havelange var fra 1974 til 1998 en både succesrig og meget omstridt præsident for Fifa, som han fik gjort til en stor kommerciel succes. (Billede: Scanpix/Olivier Morin)

Den tidligere præsident for fodboldorganisationen Fifa Joao Havelange er død på et hospital i den brasilianske by Rio de Janeiro. Det bekræfter Andresa Feijo, som er talskvinde for hospitalet Samaritano Hospital ifølge dpa.

Havelange blev 100 år gammel og har været indlagt på hospitalet til behandling for en lungesygdom det meste af sommeren, skriver det brasilianske medie globo.com.

Joao Havelange var fra 1974 til 1998 en både succesrig og meget omstridt præsident for Fifa, som han fik gjort til en stor kommerciel succes.

Joao Havelange overtog embedet fra Sir Stanley Rous i 1974, og 24 år senere overlod han posten til Sepp Blatter.

Den aldrende brasilianer var fra 1963 til 2011 medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Med sine 38 år på den post sad han i IOC-komitéen længere, end nogen anden har gjort.

Hans ry er dog blevet plettet af beskyldninger om korruption, og i 2011 trak han sig fra sin IOC-post, kort før han skulle have stået under anklage i en korruptionssag. Derfor blev han ikke en del af sagen.

I 2013 trådte han også tilbage som ærespræsident for Fifa, efter at en rapport dokumenterede, at han havde taget imod bestikkelse.

På falderebet nåede Joao Havelange dog en stor triumf, da han var med til at sikre, at Rio de Janeiro blev udpeget som OL-vært i 2016.

Det skete på IOC-topmødet i København i efteråret 2009.

Den tidligere Fifa-præsident er jurist af uddannelse, men sportspolitik kom til at overskygge hans liv. Havelange er blevet tildelt en lang række priser og hædersbevisninger undervejs i sit mangeårige virke i sportens verden.

Joao Havelange var desuden selv sportsmand og var som svømmer med til OL i Berlin i 1936, og i 1952 var han en del af det brasilianske vandpolohold ved OL i Helsinki.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx