Af Ritzau - 05/07-17 06:45

Astana-danskere er oppe på dupperne til bjergkrigAstana-danskere er oppe på dupperne til bjergkrig

Jakob Fuglsang og Michael Valgren ved godt, at onsdagens etape er vigtig for Fuglsangs klassementschancer.

storybild

Jakob Fuglsang er klar til at tage fat på klassementskampen i Tour de France. (Billede: Scanpix/Philippe Lopez/arkivfoto)

Efter fire etapers tilløb byder årets Tour-rute nu for første gang på en bjergafslutning, hvor løbets favoritter må formodes for alvor at komme i aktion.

De små seks kilometers opstigning til målet på La Planche des Belles Filles har status af kategori 1-stigning, så det er bjergrytterne og klassementsfolkene, der skal sidde fremme til sidst.

I den kategori er Jakob Fuglsang (Astana), som udstyret med en kaptajnrolle går efter et stort resultat i det samlede klassement. Og han ved godt, at det er nu, han skal holde sig til.

- Det er 5. etape, alle snakker om, og det bliver første store test. Den bliver selvfølgelig vigtig, siger Fuglsang, som har følt sig godt kørende indtil videre.

Dog skal man ikke som udgangspunkt forvente at se Fuglsang angribe på årets første rigtige bjergafslutning.

- For mit vedkommende skal jeg ikke. Hvis jeg er godt kørende, skal jeg selvfølgelig udnytte chancen, men ellers er det ikke målet.

Fuglsang så stærk ud på den 1,5 kilometer lange stigning på 3. etape, hvor han kom ind som nummer syv.

Hans danske hjælperytter Michael Valgren ved godt, at han får en vigtig opgave på en stor del af etapen med at beskytte de to kaptajner, Fuglsang og Fabio Aru.

- Der skal vi være på dupperne igen, og forhåbentlig kører Jakob og Fabio også stærkt der (på bjerget, red.), så vi kan bibeholde troen på, at vi kan vinde det her Tour de France, lyder det fra Valgren.

Etapen fra Vittel, hvor Nicki Sørensen i 2009 sikrede den seneste danske Tour-etapesejr, til La Planche des Belles Filles er på 160,5 kilometer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Vi lever tættere og tættere sammen
bt.dk
Guldvinder hældte øl i hovedet på...
bt.dk
Manden bag mystisk lyd-klip står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx