Af - 10/02-14 08:59; Opdateret: 10/02-14 09:10

Norske OL-atleter ville mindes død bror – får reprimandeNorske OL-atleter ville mindes død bror – får reprimande

IOC har skrappe regler for atleternes opførsel under OL. De må eksempelvis ikke køre med sørgebind, selv om de er blevet ramt af en tragedie. Det fik fire norske langrendsløbere at føle.

Bildstrecke im Grossformat »

De havde alle sat et stykke sort tape rundt om deres venstre overarm.

For da de norske langrendsløbere Marit Bjørgen, Heidi Weng, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira lørdag løb OL-skiathlon ville de vise respekt over for landsholdskollega Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Og køre med sørgebind.

Skulle have været til OL – nu er hun lam
Skulle have været til OL – nu er hun lam

Fredag døde hendes bror pludseligt.

Søndag aften kom svaret fra IOC, det internationale olympiske komite. Sådan noget vil de ikke se ved OL i Sochi, skriver norske VG.

OL-deltager viser brækket fod – og kører videre
OL-deltager viser brækket fod – og kører videre

- Vi har den dybeste sympati for familie, venner og holdkammerater, som har mistet nogen, som de er glad for, og vi forstår deres ønske om at hylde deres minde, lyder det fra Emmanuelle Moreau, kommunikationsansvarlig i IOC, til VG.

Hun fortsætter dog: - Alligevel mener vi, at konkurrencernes arenaer, hvor det handler om at blive fejret, ikke er det rette sted at sørge, siger repræsentanten fra IOC:

Åh nej! Den olympiske skiskydningsbane skaber problemer
Åh nej! Den olympiske skiskydningsbane skaber problemer

- Med 2.800 OL-deltagere er der desværre mange, der har mistet venner og sine kære. Vi forstår deres sorg, men vi ønsker ikke at tillade, at konkurrencerne bliver et sted med sorg, siger Emmanuelle Moreau.

Den norske landstræner Egil Kristensen er klar mælet efter IOC's reaktion: - Det er helt hul i hovedet, siger han til VG.

Budweiser dropper OL: Vi tør ikke tage til Rusland
Budweiser dropper OL: Vi tør ikke tage til Rusland

Det er ikke kun de norske atleter, der har mærket IOC's strikse regler.

Den australske snowboarder og forsvarende olympiske mester, Torah Bright, kører normalt med et klistermærke på sit bræt til minde om kollegaen og vennen Sarah Burke, som døde for to år siden.

Det må hun bare ikke under OL i Sochi.

Tandpasta-bomber kan stramme sikkerhedskrav i lufthavnen
Tandpasta-bomber kan stramme sikkerhedskrav i lufthavnen

- Jeg er med til OL af flere grunde. Først og fremmest for at repræsentere mit land og dele sporten, som har mit live glæde, med resten af verden. Jeg er her også for at hædre min bedste ven, Sarah Burke, som forlod denne verden for to år siden. IOC mener, at 'Sarah'-klistermærket er en politisk ytring: wow, siger Torah Bright ifølge CTV News.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen befinder sig stadig i Sochi, og det var for længe siden besluttet, at hun ikke skulle deltage i lørdagens skiathlon. Dagen efter brorens død.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sophie Løhde om forhandlinger: 'Det...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx