Af Anders Malling Beck - 04/04-15 19:11

FCN slog Sønderjyske med ti mandFCN slog Sønderjyske med ti mand

Sønderjyske udnyttede hverken overtal eller straffespark, da klubben hjemme tabte 1-2 til FC Nordsjælland.

storybild

(Billede: Polfoto)

FC Nordsjælland er kendt for poleret pasningsspil, men lørdag viste holdet, at de også kan fighte sig til sejren.

Efter at have spillet mere end en halvleg i undertal på grund af en håndboldredning lykkedes det nemlig for FC Nordsjælland at vinde udekampen mod Sønderjyske med 2-1.

De tre point sender FC Nordsjælland forbi Brøndby i tabellen, og Farum-klubben er nu nummer fire. Sønderjyske forbliver nummer otte.

Kampen var rig på begivenheder, og der kunne let være scoret mange flere mål.

Det begyndte ellers godt for målelskere. Allerede efter otte minutter havde udeholdet scoret to gange.

Først sparkede den brandvarme svensker David Moberg Karlsson FCN i front efter seks minutter, og under halvandet minut senere lavede Erik Marxen selvmål, da han dirigerede et Joshua John-indlæg i mål.

Sønderjyske var passive ved begge mål, og træner Lars Søndergaard må have undret sig over, at holdet begik samme dumme fejl som for en måned siden, hvor hans mandskab tabte 0-4 i Farum.

FCN havde store muligheder for at punktere kampen, men i stedet blev hjemmeholdet inviteret tilbage i opgøret i første halvlegs slutminutter.

Nordsjællands Andreas Maxsø lavede en refleksredning med hånden på stregen, og det fik konsekvent og korrekt dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen til at fløjte straffespark med et rødt kort som sidevogn.

Marvin Pourie steppede op for at tage straffesparket, hvor et mål ville have givet Sønderjyske momentum med ned i omklædningsrummet. Tyskerens svage og flade afslutning var dog intet problem for David Jensen i målet.

Fem minutter inde i anden halvleg nåede Pourie at ramme stolpen, inden holdkammeraten Silas Songani strålede i aftensolen på Sydbank Park.

Bolden hoppede ud af feltet efter et hjørnespark, og her dukkede Songani op og smadrede bolden op i det lange målhjørne med en halvflugter.

Bolden fløj som et stigende projektil uden nogen chance for hverken et felt fuld af forsvarsspillere eller målmand David Jensen.

Den flotte scoring kunne dog være blevet neutraliseret kort efter, men FCN's indskiftede Emiliano Marcondes gav sit bud på sæsonens afbrænder, da han fri i det lille felt skød forbi mål.

Rutinerede og sympatiske Tommy Bechmann ville ikke lade sin unge modstander eller holdkammerat Pourie stå alene med store afbrændere, og angriberen nåede selv at misse to kæmpe store chancer, før han blev skiftet ud.

Sønderjyske pressede på i slutfasen, men FC Nordsjælland parerede afslutninger med både hoved og ben, og udeholdet sled sejren hjem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx