Af - 22/01-15 20:36; Opdateret: 22/01-15 22:44

Så er vi videre! Lauge nedlagde den russiske bjørnSå er vi videre! Lauge nedlagde den russiske bjørn

Danmark besejrede Rusland på overbevisende vis torsdag aften, og dermed er en billet til 1/8-finalen i hus.

storybild

Sådan! Danmarks håndboldherrer viste endelig, hvorfor de bliver betragtet som guldkandidater ved VM, da det torsdag aften blev til en kanonsejr over Rusland.

Det sluttede med de sikre cifre 28-31 i dansk favør. Dermed er en plads i 1/8-finalen nu sikret, selv om der stadig er en enkelt gruppekamp tilbage.

Spanske Roberto er professionel fan... af Qatar
Spanske Roberto er professionel fan... af Qatar

Der blev desuden taget et stort skridt mod sikringen af den vigtige andenplads, der med al sandsynlighed vil gøre føromtalte 1/8-finale mere overkommelig. Førstepladsen kan desværre ikke nå at hentes fra Tyskland - med mindre de mod AL forventning smider point mod Saudi-Arabien.

Sejren over Rusland blev ikke mindst grundlagt af kampens spiller Rasmus Lauge, der især brillerede i anden halvleg. Playmakeren blev dansk topscorer med ni mål - et godt stykke foran Jesper Nøddesbo og hans fem scoringer på andenpladsen.

Danmarks drenge før brag: Hvem? Saudi Arabien?
Danmarks drenge før brag: Hvem? Saudi Arabien?

Og så hjalp det da også, at holdene fik lov til at spille deres forsvarsspil, uden der blev fløjtet ved hver eneste berøring - et tema, der har været vidt debatteret i den danske trup. Første udvisning i opgøret kom først efter 40 minutter, og kun tre styks blev det til holdene imellem.

For en gangs skyld var den enorme Lusail-arena fyldt - omend ikke til bristepunktet, men i hvert fald godt ud. Men det skyldtes nok mere den spontane Pharrell Williams-koncert, der var planlagt efter kampen, end det skyldtes de to landshold.

Ikke desto mindre var de danske tilskuere mødt talstærkt frem i rødt og hvidt og dominerede lydscenen ved at tiljuble deres danske helte.

Håndbold aflyser 'Arvingerne': Her er dit Sunshine-fix
Håndbold aflyser 'Arvingerne': Her er dit Sunshine-fix

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx