Af - 18/07-15 15:16

Danskerne elsker tour'en mest i hele NordenDanskerne elsker tour'en mest i hele Norden

Danskerne dyrker Tour de France langt mere end nabolandene, viser tal fra et analyseselskab.

storybild

Danskerne er vilde med Tour de France i forhold til de andre skandinaviske lande, viser en ny analyse af omtale på nettet. (Billede: Polfoto)

Kom så Jakob Fuglsang!

Danskerne skriver og snakker mere om verdens største cykelløb – Tour de France – på de sociale medier i forhold til vores nordiske nabolande Sverige, Norge og Finland, viser en opgørelse fra Falcon Social, der har overvåget løbets omtale.

Vi omtaler tour'en hele tre gange så meget som vores nærmeste efterfølger Norge, mens de i Sverige skriver markant mindre end Norge – og i Finland nærmest forsvindende lidt.


Interesseforskellen ses tydeligt på de franske landeveje ifølge DR's cykelekspert.

- Det bekræfter den fornemmelse, man har som journalist i Frankrig, og vi har faktisk snakket en del om det hernede. Danskerne ses overalt, og Tour de France-interessen fra Bjarne Riis' succes i 90'erne har varet ved, forklarer Henrik Liniger, og tilføjer.

- Sverige og Finland har ikke haft andet end hjælperyttere, og kan egentlig ikke huske om de overhovedet har nogne med i år? I Norge blev det ikke stort før sprinteren Thor Hushovd fik succes, pointerer eksperten.

Det undrer Morten Bennekou, talentchef og landstræner for U23 Danmarks Cykle Union, at Norge ikke er højere repræsenteret:

- Norge er de seneste ti år buldret ind på scenen, og set i forhold til individuelle udøvere på højeste niveau, har de større individualister, end vi har, selvom vi har flere proffer. Men det undrer mig, at det ikke skinner igennem i medierne. Mit gæt er, at det er en relativ ny trend, og der stadig er langt fra cykling til vintersport i Norge, understreger Morten Bennekou.

Læs mere om analysen her.


Hvis man skal tro Kim Plesner, stifter af Veloropa, så kan de danske tv-seere måske blive forkælet med en dansk etapesejr i årets Tour de France.

- Lars Bak har været utroligt godt kørende. Han kørte samme tid som Jakob Fuglsang i onsdags, og har siddet lige uden for top 50 i bjergetaperne, hvilket slet ikke er hans kop te, siger cykeleksperten og tilføjer.

- Når vi kommer hen til 15. etape, så tror jeg Lars Bak har formen, hvis han er heldig med at komme med i et udbrud, vurderer Kim Plesner til metroxpress.

Danskerne er i øvrigt grundlæggende fans af Alberto Contador og dermed Tinkoff-Saxo ifølge Kim Plesner, og det betyder, at vi ikke kan lide Chris Froome.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx