15/12-13 16:07

Det danske angreb lider inden skæbnekampDet danske angreb lider inden skæbnekamp

Landstrænerens fokus på forsvaret har kostet dyrt i VM-holdets angrebsspil, der er sløjt og uden sammenhæng.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mere end 32 mål lavede det danske kvindelandshold i gennemsnit per kamp ved sidste års EM. Mod stærke modstandere, vel at mærke.

I onsdags scorede VM-holdet bare 22 gange mod Serbien, og helt skidt var det mod Brasilien to dage senere, hvor kun 18 bolde endte i det brasilianske målnet.

Pytlick revser Anja Andersen: Sikke en
Pytlick revser Anja Andersen: Sikke en "ekspert"

I vid udstrækning er spillerne gengangere fra EM, så hvorfor er det pludselig blevet så svært at lave mål?

- Bare jeg kunne svare på det, siger landstræner Jan Pytlick efter ankomsten til Beograd, hvor holdet søndag aften spiller 1/8-finale mod Montenegro.

På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold
På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold

- Jeg kigger selvfølgelig på det hele tiden. Vi lavede rigtig mange mål på kontra og hurtige opgiverkast sidste år. Vi er ikke helt på samme niveau i år.

- Der er rigtig mange hold, der har lært os at kende. Sidste år kom det nok som en overraskelse for nogen, at vi løb så meget "hurtig midte", det er de bedre indstillet på nu. Så der er flere årsager, lyder forklaringen.

Skuffet VM-spiller: Vi har intet lært
Skuffet VM-spiller: Vi har intet lært

Fungerede ikke
Der var lagt op til en ny, spændende epoke sidste år, da det i projekt "ny start" blev proklameret, at stilen fremover skulle baseres på tårnhøjt tempo og offensivt forsvarsspil. Men den stil har været fraværende ved VM.

- Du kan ikke få øje på den nye start lige nu, siger TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er trænerne godt klar over, og derfor forsøgte de også at lægge Stine Jørgensen ind i midterforsvaret og dække med Kristina Kristiansen, men det fungerede ikke, og det ødelagde den gode rytme, der ellers var kommet i forsvaret, forklarer han.

Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM
Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM

Landstrænerens fokus har siden EM ligget på forsvaret, fordi der efter Jan Pytlicks opfattelse blev lukket for mange mål ind.

Kun en overgang
Ikke underligt, at det har kostet i angrebet, men at det har kostet så meget, er overraskende.

- Vi har jo ændret på vores forsvar for at begrænse scoringerne imod os. I de kampe, hvor de gode hold møder hinanden, bliver der scoret færre og færre mål. Så vi er nødt til at forbedre vores defensiv, hvis vi vil være med, siger Pytlick.

Han erkender, at han dermed tager noget fra offensiven og specielt den hurtige omstilling fra forsvar til angreb.

- Det gør man, men det er forhåbentlig kun en overgang. Vi skal jo udvikle angrebsspillet også med de folk, vi dækker op med. Ellers er der ikke nogen proportioner i det.

- Men det kan godt være, at der er en omstillingsperiode, og så må vi tage det med, siger han.

Forude venter søndagens uhyre vanskelige møde med Montenegro, og her er der ikke råd til at fejle, for så er VM overstået.

Krydser fingre
Derfor er der fornuft i, at Pytlick går tilbage til det stærke forsvar, man så i kampen mod Serbien og derefter krydser fingre og håber på bedre angrebsspil.

- Vi er landet lidt i problematikken fra tidligere, nemlig at vi ikke kan score mål. Mange vil nu kræve, at de går tilbage til den 6-0, som fungerede fint mod Serbien, og som de har spillet med i forberedelseskampene, siger Bent Nyegaard.

- De vil så håbe på, at de ud fra det stærke forsvar kan lave 10 mål på kontra. De har opgivet at dække offensivt ved VM, for det har man simpelthen trænet for lidt, lyder det fra Nyegaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx