16/02-16 11:17

Cavendish skal i VM-duel mod Lasse NormanCavendish skal i VM-duel mod Lasse Norman

Lasse Norman får Mark Cavendish som en prominent modstander, når han kører VM i omnium i begyndelsen af marts.

storybild

Mark Cavendish vandt etapeløbet Tour of Qatar i begyndelsen af februar. Om få uger kører han VM i omnium mod det danske medaljehåb og regerende olympiske mester, Lasse Norman Hansen. (Billede: AP/Daniel Dal Zennaro)

Cykelrytteren Mark Cavendish bliver en af den danske OL-guldvinder Lasse Normans hårdeste konkurrenter i omnium ved VM på cykelbanen i London til marts.

Cavendish, som i sidste uge åbnede sin landevejssæson med samlet sejr i etapeløbet Tour of Qatar, skal køre både omnium og parløb ved VM.

I parløbet genoptager han makkerskabet med den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins. De to blev verdensmestre i parløb sammen i 2008.

Lasse Norman er regerende olympisk mester i omnium og er lige som Cavendish i gang med at vænne sig til cykelbanen igen efter en periode på landevejen.

Norman blev nummer to i den seneste World Cup i Hongkong - her blev Cavendish nummer fire. Franskmanden Thomas Boudat var stærkest i det afsluttende pointløb og tog sejren.

For både Lasse Norman og Mark Cavendish er det OL i Rio til august, som er det altoverskyggende mål.

Mens Lasse Norman også deltager på Danmarks hold i holdforfølgelsesløb, er Cavendish indtil videre ikke med på det britiske hold.

VM i banecykling bliver kørt på den olympiske cykelbane i London fra 2. til 6. marts.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx