Af Ritzau - 11/08-16 12:22

IOC løfter pegefingeren over for OL-værtskandidaterIOC løfter pegefingeren over for OL-værtskandidater

De fire byer, som slås om at få OL i 2024, må ikke promovere deres bud i Rio. Det har IOC måttet minde dem om.

storybild

IOC-præsident Thomas Bach (th.) har måttet minde offensive OL-værtsbyer om, at det ikke er tilladt at promovere sig i Rio under OL. (Billede: Scanpix/Juan Mabromata)

Kampen om at blive vært for de olympiske lege i 2024 er hård og står mellem byerne Paris, Los Angeles, Rom og Budapest.

Folkene bag de respektive bud gør alt for at gøre sig til over for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), men i deres higen efter at blive valgt som værtsby til september næste år i Peru er det gået lidt for vidt.

Reglerne foreskriver nemlig, at det er forbudt at promovere sit bud under det igangværende OL i Rio, og det har tre af de fire byer tilsyneladende glemt.

- Tre 2024-værtsbykandidater har kontaktet medier og inviteret dem til deres midlertidige bopæle her i Rio. De er alle blevet mindet om, at dette ikke er tilladt, og har øjeblikkeligt stoppet deres aktiviteter, lyder det i en meddelelse fra IOC, skriver AFP.

Flere af byerne bekræfter at have modtaget beskeden fra IOC. Blandt andet lyder det fra Rom-delegationen:

- Vi har fået en besked fra IOC, som minder os om ikke at lave nogen form for promovering af vores bud, siger en talsmand for Rom.

- Vi må ikke invitere medier på vegne af "Rom 2024". Vi vil efterleve kravene fra IOC til fulde.

Samtlige fire budbyer har sørget for prominent tilstedeværelse i Rio.

Den franske præsident, François Hollande, Italiens premierminister, Matteo Renzi, Ungarns præsident, Janos Ader, og landets premierminister, Viktor Orbán, samt USA's udenrigsminister, John Kerry, har alle været forbi Rio.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx