25/07-17 05:32

EM-spiller: Det var ulideligt med ti minutters overtidEM-spiller: Det var ulideligt med ti minutters overtid

Sanne Troelsgaard troede, at Danmarks nummer ti skulle skiftes ud, da tillægsminutterne blev vist på stadion.

storybild

Det var hårdt for Sanne Troelsgaard (i midten) at komme igennem de mange tillægsminutter i mandagens 1-0-sejr over Norge. Behandling af Norges målmand var årsagen til, at der blev lagt hele ti minutter til. Scanpix/Tobias Schwarz / Arkiv

Deventer. Ventetiden var lang og næsten ulidelig, da det danske kvindelandshold mandag spillede sig i kvartfinalen ved EM.

Sanne Troelsgaard kiggede flere gange op på stadionuret, da mandagens opgør mod Norge nærmede sig sin afslutning.

Danmark var foran med 1-0. Men Norge pressede hårdt på for at få den udligning, der potentielt kunne spolere danskernes håb om at nå kvartfinalen, hvis Belgien samtidig slog Holland i den anden gruppekamp.

- Til sidst kigger jeg op for at se hvor lang tid, der er tilbage af kampen.

- Jeg ser, at der står ti, og så tænker jeg, at Pernille Harder (med trøjenummer ti, red.) skal skiftes ud.

- Så finder jeg ud af, at der er lagt ti minutter til kampen. Det er ret lang tid.

- Så det var en kæmpe forløsning, da der blev fløjtet af, og vi hørte, at Holland havde vundet, siger Sanne Troelsgaard.

I pausen havde de danske spillere fået at vide, at Holland førte 1-0 mod Belgien, hvilket var et perfekt resultat for danskerne.

Men i anden halvleg kom der ingen opdateringer fra sidelinjen. Derfor vidste spillerne reelt ikke, om Belgien havde gang i et comeback.

- Vi vidste ikke noget. På et tidspunkt kigger jeg op på tilskuerpladserne, og jeg ser nogle danskere, der jubler og krammer hinanden.

- Men der var stadig ti minutter tilbage af vores egen kamp, og med det pres, som Norge lagde på os, var jeg ikke rolig endnu.

- Var Norge kommet på 1-1, så kunne de hurtigt have scoret et mere, siger Troelsgaard.

Straks efter slutfløjtet fik danskerne besked om, at Holland havde slået Belgien 2-1, og så kunne jublen bryde løs.

Den primære årsag til de mange tillægsminutter var, at Norges målmand undervejs i anden halvleg blev behandlet efter en nærkamp.

Sanne Troelsgaard havde fået en lidt defensiv midtbanerolle mod Norge. I slutningen af første halvleg kom hun i fokus, da hun begik straffespark på den norske stjerne Ada Hegerberg.

- Jeg så hende ikke. Jeg sparkede i et håb om, at jeg ville ramme bolden.

- Jeg er meget i tvivl om, hvor meget jeg ramte hende, siger Troelsgaard, der efterfølgende kunne se målmand Stine Lykke redde det norske straffespark.

Danmark skal i aktion næste gang på lørdag i kvartfinalen. Først tirsdag aften afgøres det, om danskerne skal op imod de regerende tyske europamestre, Sverige eller Rusland.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx