Af Ritzau - 06/12-16 15:50

FCK's europæiske stabilitet imponerer Åge HareideFCK's europæiske stabilitet imponerer Åge Hareide

FCK har kun tabt én kamp i Europa i denne sæson - 0-1 i Leicester - og det imponerer landstræneren.

storybild

Landstræner Åge Hareide (til venstre) er imponeret over de præstationer, som William Kvist (til højre) og de øvrige FCK'ere har præsteret i Champions League. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

FC København har været med til det sidste i alle holdets fem kampe i Champions League-gruppespillet i denne sæson, hvor klubben inden onsdagens afgørende kamp mod Club Brugge har opnået seks point.

Klubbens præstationer på den bedste europæiske scene imponerer landstræner Åge Hareide.

- De har gjort det fantastisk. Jeg er meget, meget imponeret af FCK. Jeg har været allermest imponeret over deres stabilitet. Det er et godt organiseret hold, som er svært at score imod. Det kunne man også se mod Leicester og Porto i Parken (begge 0-0, red.).

- Deres kollektiv har været på et højt europæisk niveau, og det har været en fornøjelse at følge deres rejse i Champions League, og jeg krydser fingre for, at de kan nå næste stadie, siger Åge Hareide.

Ifølge nordmanden er det hovedsageligt Kasper Schmeichel, som er skyld i, at FCK er tvunget til at håbe på hjælp fra Leicester i Porto onsdag aften, for at københavnerne kan gå videre.

- I kampene mod Leicester reddede Kasper Schmeichel sit hold i slutningen af kampene efter afslutninger, der normalt ville være gået i mål.

- Havde FCK fået flere point ud af de kampe, så var de også gået videre. Det viser, hvor små marginaler der afgør international fodbold, siger Hareide.

Han kan glæde sig over, at store dele af FCK's hold består af danskere, som også har niveau til at være med på landsholdet.

- Delaney, Kvist og Ankersen har spillet mest på landsholdet, men de har også "Zanka", Cornelius og Falk, som har været med hos os.

- Det er spillere, som kender hinanden godt, og det giver en tryghedsfølelse på landsholdet. Det er velopdragne og disciplinerede spillere, som sætter en meget høj standard og viser, at man sagtens kan være med som superligaspiller, siger landstræneren.

FCK spiller efterårets sidste europæiske kamp onsdag klokken 20.45 i Brugge. De danske fodboldmestre er inden kampen allerede garanteret minimum at skulle spille knockoutkampe i Europa League efter nytår.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx