Af - 15/08-16 10:52

Eksperter: Guld-Blume er langt fra Wozzys millionklasseEksperter: Guld-Blume er langt fra Wozzys millionklasse

Pernille Blumes OL-succes har gjort hende attraktiv for sponsorer. Men hun kommer næppe op i Caroline Wozniackis stjerneliga, mener eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

Se eller gense billederne af Pernille Blume, der vinder OL-guld i Rio.

OL-guld, OL-bronze og en fremtoning før, under og efter svømmekonkurrencerne, der må have charmeret humøret helt i top hos selv den største sportsskeptiker.

Pernille Blume er - bogstaveligt talt - hen over natten gået fra at være et lovende, men i den brede offentlighed ukendt svømmetalent til hele Danmarks OL-darling.

Og det vil både kaste flere blikke fra nysgerrige sjæle af sig, når hun vender hjem til Danmark, men ikke mindst også smitte af på hendes værdi på det kommercielle marked.

TV: Svømmere om medaljen: - Spiser, sover og  går på toilettet med den
TV: Svømmere om medaljen: - Spiser, sover og går på toilettet med den

- Det er en fantastisk start for hende at vinde guld ved OL. Hun kommer hjem med guldmedalje, og får en masse opmærksomhed. Det gør hende kommercielt attraktiv, siger Thomas Badura, sportsbrandingsekspert hos Sponsorpeople.

Pernille Blume vil dog stadig have langt op til den absolutte superliga blandt danske sportsstjerner - der hvor Caroline Wozniacki svæver på en økonomisk lukrativ sky.

Danmarks OL-guldvinder har festet og spist nutella-mad
Danmarks OL-guldvinder har festet og spist nutella-mad


Pernille Blume hyldet af kæresten: That's my girl
Pernille Blume hyldet af kæresten: That's my girl

- Selv med en guldmedalje på CV’et kan man ikke bare gå fra nul til 100. Wozniacki har bygget sit brand op over mange år - hun vandt sin første WTA-turnering som 18-årig. Men det er en god start for Blume. Kan hun fortsætte med at profilere sig selv - og ikke mindst skabe resultater - så er hun positioneret godt i forhold til fremtiden, siger Badura, som kun har ros til overs for den 22-årige svømmer.

- Jeg synes, at hun har en god udstråling og agerer professionelt med et smil. Det betyder meget. Men det er vigtigt, at man tager det et skridt ad gange, lyder skudsmålet til Virum-pigen.

Fantastiske billeder: Sådan føles det at vinde OL-guld
Fantastiske billeder: Sådan føles det at vinde OL-guld

Kenneth Cortsen, som er forsker i sportsøkonomi og branding ved University College Nordjylland, mener også, at Pernille Blume har alle forudsætninger for at blive en stjerne, der vil være attraktiv for sponsorer.

- Markedsmulighederne er unægteligt blevet bedre med OL-guldet i hånden, siger han.

Der er bare et ret centralt problem i forhold til at opnå et niveau, der bare tilnærmelsesvis kan hamle op med Wozniackis:

Dødskuffet Caroline: En ærgerlig følelse
Dødskuffet Caroline: En ærgerlig følelse

Smadrede Wozniackis drøm: - Ha ha, ja jeg spillede virkeligt godt
Smadrede Wozniackis drøm: - Ha ha, ja jeg spillede virkeligt godt

- Svømning er eksponeringsmæssigt en niche. Der er eksempelvis fodbold og tennis langt mere globalt og økonomisk udviklet. Og det har Wozniacki udnyttet, siger Kenneth Cortsen.

Pernille Blume kan dog stadig skabe sig nogle lukrative sponsorater og kommercielle samarbejder på det danske marked, hvis hun griber det rigtigt an.

- Det er kanon mulighed for hende, hvis hun er villig til at stille sig til rådighed og give noget af sig selv. Og så skal hun være god til at sælge sig selv, siger han, og nævner Blumes svømmekollega Jeanette Ottesen som et eksempel:

Carlsen: Wozniacki kan komme helt op i toppen igen
Carlsen: Wozniacki kan komme helt op i toppen igen

- Man har set Jeanette Ottesen, som har været med med i Vild Med Dans og generelt har stillet op til mange ting. Det er det billede, der præger idrætsstjerner, som kommer fra mindre sportsgrene: at de skal deltage i sådanne ting for at kaste spotlight og synlighed på deres person i offentligheden, siger Kenneth Cortsen.

Pernille Blume har før vist, at hun er villig til at deltage i aktiviteter, der kan brede kendskabet til hende ud. Blandt andet med en halvafklædt forside på drengerøvsmagasinet M! og en helt afklædt ditto i BT’s OL-magasin.

Make sure to get your M! magazine on thursday 😜 #dettrorjegvidstnok

Et billede slået op af Pernille Blume 🌸 (@pernilleblume) den


LÆS OGSÅ: Team Danmark-chef: Enestående resultat af Blume

LÆS OGSÅ: Den ukendte OL-vinder er havnet i en uvirkelig verden

LÆS OGSÅ: Grædende Ottesen om OL-medalje: Det sidste jeg manglede

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx