29/07-17 10:01; Opdateret: 29/07-17 12:07

Pernille Blume i fuld kontrol er klar til VM-semifinalePernille Blume i fuld kontrol er klar til VM-semifinale

Pernille Blume er klar til 50 meter fri-semifinalen. Rikke Møller Pedersen gik ikke videre i 50 meter bryst.

storybild

Pernille Blume har lørdag morgen svømmet sig i semifinale ved VM. Reuters/Stefan Wermuth

Budapest. Pernille Blume førte fra start til slut, da hun lørdag morgen svømmede sig i semifinalen i 50 meter fri ved VM på langbane i Budapest.

Den danske svømmer tilbagelagde favoritdistancen i tiden 24,32 sekunder, hvilket var næsthurtigst på tværs af alle indledende heats.

Kun den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström var hurtigere.

- Min fornemmelse i morges var dårlig, og jeg var træt. Men det gik rigtig godt, og jeg er tilfreds, siger Pernille Blume til TV2 Sport efter det indledende heat.

- Der er nogle ting, jeg skal arbejde på. I aften er det vigtigt, at jeg får et godt løb, siger hun om lørdagens kommende semifinale.

Pernille Blume sikrede fredag aften Danmark den første medalje ved mesterskaberne i Budapest. Her blev det til bronze på 100 meter fri.

Det er dog på den halve distance, at der er de største forventninger til Pernille Blume, der også er olympisk mester på netop 50 meter fri.

Hun svømmer semifinale lørdag aften og eventuel finale søndag aften.

Senere lørdag morgen var også Rikke Møller Pedersen i vandet. Hun skulle forsøge at svømme sig videre til semifinalen ved 50 meter bryst.

Danskeren blev nummer seks i sit indledende heat i tiden 31,29 sekunder.

Det rakte til en 17.-plads på tværs af de indledende heats, og dermed misser Rikke Møller Pedersen lige nøjagtig semifinalen, hvor de 16 hurtigste deltager.

Også Anton Ipsen var i aktion lørdag. Her blev det til en lidt skuffende samlet 20.-plads i 1500 meter fri og dermed heller ikke til en finaleplads.

Den danske mixed holdkap på 100 meter fri svømmede sig til en samlet 10.-plads, og kvartetten med Anders Lie Nielsen, Daniel Skaaning, Signe Bro og Emilie Backmann skal dermed helle ikke svømme finale.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Royal Run er i gang: Kan du spotte...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx