Af Ritzau - 13/10-16 09:00

Norsk Viborg-scout: Flop i Danmark kan blomstre i NorgeNorsk Viborg-scout: Flop i Danmark kan blomstre i Norge

Der er kæmpe niveauforskel på dansk og norsk klubfodbold, mener Stig Torbjørnsen, norsk scout i Viborg.

storybild

Nordmanden Fredrik Semb Berge blev aldrig en succes i Brøndby, men i Tippeligaen er han blomstret op som en profil. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Både den danske fodboldlandstræner, Åge Hareide, og FC København-manager Ståle Solbakken har for nylig været med til at starte en debat omkring niveauforskellen på dansk og norsk fodbold.

Begge mener de, at dansk fodbold står stærkere end norsk fodbold, og den betragtning er Viborgs norske scout Stig Torbjørnsen enig i.

Han går endnu hårdere til værks i kritikken af hjemlandets bedste fodboldrække. Han påpeger, hvordan spillere slet ikke har niveau til Alka Superligaen, men sagtens kan slå til i Tippeligaen.

- Dansk vraggods kommer til Norge og spiller centrale roller, siger Viborg-scouten til det norske nyhedsbureau NTB.

- Det er påfaldende, hvor mange norske spillere som er rejst til Danmark de seneste år, er floppet og er kommet hjem igen for så at få succes i vores bedste række (Tippeligaen, red.).

Han nævner spillere som Fredrik Semb Berge (Brøndby, nu Odd), Marcus Pedersen (OB, nu Strømsgodset), Mustafa Abdellaoue (FCK og OB, nu Aalesund) og Johan Lædre Bjørdal (AGF, nu Rosenborg).

Stig Torbjørnsen har gennem 20 år været scout i Europa og Afrika og har gennem mange år arbejdet med det danske marked.

Og han slår fast, at det ikke kun handler om norske profiler, der ikke finder fodfæste i Danmark, når han taler om niveauforskel.

- Se bare hvor mange danskere, som gør det godt i Norge. Bare i Sarpsborg er der fire mand, og klubben ligger på fjerdepladsen.

- Flere af disse danskere er sendt videre, fordi de er blevet vraget og ikke får kontrakter i hjemlandet, siger Torbjørnsen, som mener, at norsk fodbold bør kunne løfte niveauet.

- Dette siger noget om niveauet i Danmark, og det er et land, vi kan og bør sammenligne os med.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx