Af - 21/01-15 14:12; Opdateret: 21/01-15 18:07

Spanske Roberto er professionel fan... af QatarSpanske Roberto er professionel fan... af Qatar

storybild

Roberto (th.) sammen med nogle af sine spanske venner, der også er hyret til at støtte værtsnationens håndboldhold. (Billede: Sebastian Kirk)

Alt er overdådigt i Doha, hvor verdensmesterskaberne i håndbold i disse dage spilles. Bilerne er dyre, bygningerne når til skyerne, og de tre håndboldhaller er spritnye.

Så vilde er de: Mød Qatars ‘professionelle’ fans
Så vilde er de: Mød Qatars ‘professionelle’ fans

Men selv verdens rigeste land pr. indbygger kan ikke købe alt for penge. Håndbold er en lille sport her, så det er begrænset med opbakning, når ... Ahem.. Nej, fans kan selvfølgelig også købes for penge.

- Ja, jeg bliver betalt for at støtte Qatar. Jeg er tekniker hernede, og så fik jeg en invitation af Qatars håndboldforbund sammen med en gruppe andre spaniere om at komme at støtte hjemmeholdet under kampene, fortæller spanske Roberto Matteo, som metroxpress mødte efter en Qatar-kamp - iklædt fra top til tå i landets bordeaux-hvide farver.

Unhappy: Pharell Williams slukker for TV2-håndbold
Unhappy: Pharell Williams slukker for TV2-håndbold

Han og resten af de professionelle Qatar-fans gør det da også godt. Med tuba, trompeter, trommer og tågehorn overdøver de hele hallen, og indtil videre har det tilsyneladende virket. Qatar har nemlig vundet tre ud af tre kampe.

- Det er sjovt at være med til at støtte dem, fordi de vinder,« siger Roberto, der ikke vil fortælle, hvor meget han bliver betalt.

Verdammt! Tyske tonsere holdt Danmark fra sejr
Verdammt! Tyske tonsere holdt Danmark fra sejr

Og i aften møder Robertos hold Qatar så Robertos hjemlands hold Spanien. Og så kan det godt være svært at beslutte, hvem man egentlig holder med lige pludselig, når det jo er ens arbejde at være tilskuer for modstanderen.

Håber du ikke på, Spanien vinder VM?
- Hmmm… Jo.. Eller, jeg hepper jo på Qatar. Hernede er de mit hold.

Du kan se mødet mellem de to hold - der hidtil begge har vundet tre ud af tre kampe - på TV 2 Sport klokken 19.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx