Af Ritzau - 05/12-16 16:33

Fifa-kender efter Blatter-dom: Der er ikke sat punktumFifa-kender efter Blatter-dom: Der er ikke sat punktum

Direktør i Play the Game mener ikke, man har hørt det sidste til Sepp Blatter i korruptionssagerne fra Fifa.

storybild

Tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter fik stadfæstet sin seksårige karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter af Den Internationale Sportsdomstol, CAS. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Denis Balibouse)

Den tidligere præsident i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, Sepp Blatter fik stadfæstet sin dom på seks års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Det slog Den Internationale Sportsdomstol, CAS, mandag fast, og satte dermed punktum i sagen.

Men det punktum er ikke endegyldigt, mener Jens Sejer Andersen, international chef for Play the Game, der arbejder for demokrati og gennemsigtighed i sport.

- Det er ikke sidste gang, vi hører navnet Blatter. Der er langt større sager - både økonomisk og i forbrydelsernes omfang - som kører i øjeblikket.

- Så der er lang vej igen, før man kan sige, at der er gjort rent bord i forhold til Blatters periode som Fifa-præsident.

- Det kan ende med en regulær retssag, og det kan i sidste ende måske koste Blatter en fængselsdom, siger Jens Sejer Andersen.

- Man må sige, at indicierne på, at der har været noget helt galt i Fifa under Blatter, og at han selv har været en del af et meget suspekt billede, hober sig op, siger han.

Karantænen til Blatter faldt i kølvandet på den store korruptionsskandale i Fifa.

Her kom det frem, at Fifa - med Blatters velsignelse - i 2011 havde overført to millioner schweizerfranc til den daværende præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

I oktober sidste år blev begge suspenderet af Fifa og senere idømt otte års karantæne, som senere blev nedsat til seks år af forbundets egen appelinstans.

I maj i år havde CAS færdigbehandlet Michel Platinis appelsag, og franskmandens karantæne blev nedsat til fire år.

Men Blatters karantæne bliver altså ikke nedsat, og det betyder meget for fodbolden, mener Jens Sejer Andersen.

- I første omgang er det et lille bidrag til at rette op på fodboldens og sportssystemets meget ramponerede rygte.

- Det er trods alt opmuntrende, at sportsdomstolen har underkendt, at to fremtrædende idrætsledere kan tildele hinanden store honorarer, uden at det bliver bogført nogle steder og bare bliver bekræftet med et håndslag, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx