Af - 11/02-16 11:42; Opdateret: 11/02-16 12:00

Schmeichel vs. Schmeichel: Så langt er Kasper fra sin legende-farSchmeichel vs. Schmeichel: Så langt er Kasper fra sin legende-far

Kasper Schmeichel er sammen med Leicester på vej mod et sensationelt mesterskab. Men hvor står han i forhold til far Peter Schmeichel?

Bildstrecke im Grossformat »
Manchester United med Schmeichel senior på mål fejrer mesterskabet den 3. maj 1993. Dagen forinden, da Aston Villa tabte, blev United-guldet sikret. Peter var 29 år. Kasper Schmeichel og Leicester sikrede sig mesterskabet den 2. maj 2016. Kasper er 29 år. Peter Schmeichel og baby Kasper efter en Hvidovre-kamp i 1986. Kasper er med far på job, da United med superstjernen David Beckham på holdet fejrer endnu en triumf med parade gennem Manchester. 186 cm Leicester City Tidligere klubber: Manchester City, Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff City, Coventry, Notts County, Leeds United 191 cm Klubber: Gladsaxe-Hero, Hvidovre, Brøndby, Manchester United, Sporting CP, Aston Villa, Manchester City. Fodboldekspert Niels Christian Frederiksens vurdering: - Peter var autodidakt. Han var gammel håndboldmålmand, så han brugte benene meget og var meget aggressiv. Fodboldekspert Niels Christian Frederiksens vurdering: - Kasper er mere klassisk i sin stil - en shotstopper. Men han er klog og kender sine begrænsninger. For eksempel sin manglende højde. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Peter var meget mere aggressiv - en dominerende alfahan. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Kasper prøver at ligne en alfahan, men han er det ikke. Fælles for dem begge er, at det altid er de andres skyld, hvis de fejler. Så skælder de ud. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Peter havde en vild tilstedeværelse i feltet. Peter ejede feltet. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Kasper kommer ikke til at eje feltet på samme måde. Han står inde på stregen og nyder godt af, at de store forsvarer klarer den for ham. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Peter havde de fremragende udkast, men når han sparkede røg bolden 40 meter op i luften, hvor angriberen ikke kunne bruge den til noget. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Kasper er bedre end Peter til at sparke den ud. Hans flade spark giver assists til Vardy. Der er Kasper I en klasse for sig selv, for de udspark kan bruges til noget. Peters kunne ikke bruges til noget der oppe under lysmasterne. Niels-Christian Frederiksens vurdering: - Peter lavede fejl, fordi han lagde sit spil op på så højt et niveau. Han havde vilde redninger, men lavede også fejl. Selv om han ikke vil indrømme det. Niels Christian Frederiksens vurdering: - Kasper laver meget få fejl. Han er pålidelig og kender sine begrænsinger. - Peter er en af de fem-syv bedste målmænd i verdenshistorien. Det han kunne var så unikt. Han er vel bedre end sin søn på otte ud af 10 parametre. - Kasper har ikke Peters verdensklasseniveau, og han når det aldrig. Han er ikke engang blandt de otte bedste i Premier League lige nu. Han har et fint niveau, men har nogle fysiske begrænsninger (qua sine 186 cm - Peter var 191 cm, red.).

Fodboldekspert hos Viasat, og tidligere målmand, Niels Christian Frederiksen giver sin vurdering af de to danske supermålmænd i galleriet.

Kasper Schmeichel ville hade denne artikel. For er der noget, der kan gøre landsholdsmålmanden rigtig gnaven, så er det konstant at blive sammenlignet med sin berømte målmandsfar, Peter Schmeichel.

Afstemning
Tror du, at Kasper Schmeichel nogensinde når op på sin fars verdensklasseniveau?

- Jeg bliver altid konfronteret med det, men jeg bruger ikke tid på at tænke på det, siger Kasper Schmeichel til Premier League World-magasinet.

Men så er det godt, at Schmeichel jr. nok har for travlt med at vinde Premier League med Leicester til at læse med her. Fordi sammenligne far og søn Schmeichel, det er er det, vi har tænkt os at gøre.

Leicester-guld vil gøre ondt på bookmakerne
Leicester-guld vil gøre ondt på bookmakerne

Anledningen er naturligvis, at Leicester, som på søndag tørner sammen med Arsenal i et vigtigt topbrag, stormer mod mesterskabet. Lykkes det for den helt store Premier League-sensationsklub at hive guldet i land, så vil 29-årige Kasper Schmeichel for alvor følge i fodsporene på sin far, som vandt sine første Premier League-titel med Manchester United i 1993 - også som 29-årig.

Fodboldekspert hos Viasat, og tidligere målmand, Niels Christian Frederiksen giver sin vurdering af de to danske supermålmænd i galleriet herover.

Leicester slår Manchester City og har kurs mod titel
Leicester slår Manchester City og har kurs mod titel

- Han har hjulpet mig - uden for banen. Men vores forhold er som far og søn. Vi snakker ikke om mit spil eller diskuterer målmandsdetaljer.
Kasper Schmeichel.

- Han spiller på det niveau, fordi han har fortjent det - ikke på grund af sin far. Han navn er Kasper Schmeichel. De omtaler ham ikke længere som min søn.
Peter Schmeichel.


LÆS OGSÅ: Klopp har luret Leicester før Premier League-brag

LÆS OGSÅ: Schmeichel: Pause kan blive vores fordel mod Liverpool

LÆS OGSÅ: Derfor kan Leicesters eventyr fortsætte - trods svære kampe

LÆS OGSÅ: Kasper Schmeichel om fordel: - Vi føler os friske

LÆS OGSÅ: Dansk målmandstalent bliver kollega med Schmeichel

LÆS OGSÅ: Officielt: Amartey får kontrakt hos Leicester til 2020

LÆS OGSÅ: TV: Se Kasper Schmeichel sprælle forgæves

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx