Af - 15/09-16 17:17

Dansk verdensmester i bordfodbold tager på ’Tour de Tyskland’Dansk verdensmester i bordfodbold tager på ’Tour de Tyskland’

Amalie Bremer er taget til Tyskland for at spille bordfodbold på højeste niveau.

Først skal hun spille med i det prestigefyldte masterstævne, som for første gang nogensinde samler alle verdensmestrene på de fem forskellige slags bordfodboldborde. Bagefter skal danske Amalie Bremer forsvare sin VM titel i damesingle i den tyske Leonhart-turnering.

I bordfodboldbranchen kan man spille på fem forskellige slags borde: Bonzini, Tornado, Leonhart, Garlando og Roberto Sport. Derfor eksisterer der også fem forskellige verdensmesterskaber i bordfodbold.

Men i dag afholdes det første masterstævne nogensinde, der samler alle verdensmestrene i singlekategorien på de forskellige borde.

- Det er for alle dem, som er blevet verdensmestre i løbet af året. Der er jo fem forskellige bordtyper. Så det er dem som har vundet på de fem forskellige bordtyper i løbet af året plus nogle fra verdensrangslisten, som er inviterede til stævnet, forklarer Bremer.

Amalie Bremer i aktion. Foto: Stephanie Stål

Den danske elitebordfodboldspiller, som indtil videre har 14 VM titler i bagagen, kvalificerede sig til masterstævnet i St Wendel, da hun sidste år vandt verdensmesterskabet i damesingle på de tyske bordfodboldborde kaldet ’Leonhart’.

Amalie er én ud af 12 kvindelige deltagere. Kun 8 deltagere går videre efter kvalificeringsrunden og kan spille med om førstepræmien på 1200 euro samt det prestigefyldte trofæ.

Et beløb som faktisk ligger i den høje ende inden for dameturneringerne i bordfodbold.

- Det højeste jeg har været med til at spille om på dame niveau.
Jeg tror at præmierne er dobbelt så høje på herreniveau, fordi der også er dobbelt så mange spillere med. Det er jo nogle fine præmiepenge, siger Amalie.

Normalt kan man på en god weekend score op mod 5.000 kr. i kvinderækkerne, hvilket kan være et fint supplement, hvis man er på SU, forklarer Amalie og uddyber:

- Det er i hvert fald ikke noget vi gør for at blive rige. Så skulle vi nok have fundet på noget andet.

I masteren er reglen således, at deltagerne som minimum skal spille 50 % af kampene på en slags ’hjemmebane’, altså et bordfodboldbord efter eget valg.

På trods af at Amalie kvalificerede sig til masterturneringen på det tyske Leonhart bordfodboldbord og faktisk normalt foretrækker de franske Bonzini borde, der traditionelt spilles på i Danmark, så har hun faktisk valgt at spille på et andet bord denne gang.

- Jeg har været involveret i et dokumentarfilms-projekt, hvor jeg tog over til USA og spillede VM på deres borde. Og på den måde har jeg fået trænet en masse og opbygget en lille kærlighed til det amerikanske tornado-bord
Ud over kærlighed ligger der også flere taktiske overvejelser bag hendes valg af bordtype.

- Jeg at jeg har en fordel i forhold til de andre deltagere, da jeg har spillet en del på Tornadobordet de seneste år. Og jeg tror at det er et af de borde, som nogle af de andre deltagere har sværest ved, uddyber hun.

Men et sådant taktisk valg kræver også meget forberedelse og træning. Amalie har brugt op imod 15 timer om ugen i den seneste tid på at gøre sig klar til at spille på det amerikanske tornado-bord til masterstævnet.

- Nu har jeg så brugt en del tid på at forberede mig på den her master (…)
Det er også første gang at det bliver afholdt, så det er jo meget sjovt, hvis jeg kunne klare mig godt. Så jeg har brugt en del tid på at stå og træne på det bord, jeg nu engang har valgt at spille på.

Selvom den danske bordfodboldspiller glæder sig til få spillet på topniveau, så er turen ikke udelukkende forbundet med konkurrence og forventninger om toppræstationer. Hun betragter det selv som business og pleasure.

- Efter masteren skal jeg spille Leonhart VM. Leonhart kaldes det tyske bordfodboldbord. Så jeg skal spille på det, og efterfølgende skal jeg til Berlin og hygge mig, fortæller hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx