Af - 30/04-15 09:51; Opdateret: 30/04-15 13:09

Derfor bør du se århundredets største boksekampDerfor bør du se århundredets største boksekamp

Se eksperternes vurdering af boksekampen de kalder dette århundredes største.

Bildstrecke im Grossformat »
Se i galleriet hvorfor du skal se den - og hvorfor du ikke skal. Det er en kæmpe kamp, der ikke kan sammenlignes med nogen anden siden Lennox Lewis vs Mike Tyson (2002). Den vil formentlig generere 2,7 milliarder kroner og gøre bokserne til de rigeste sportsstjerner på planeten. Der er ikke én boksefan, som ikke vil se kampen. Mayweather bringer speed og finesse med sig i ringen og lever et playboy-liv. Pacman er ambassadør for den tredje verden og bringer rå power. Det er en drømmekontrast. Jeg skal personligt ikke se kampen. Jeg synes Floyd Mayweather Jr. er røvkedelig at se på: Han kan ikke slå. Det er to forvoksede fjervægtere. Manny var god engang, men er over the hill nu. For mig rangerer kampen langt nede på listen. Boksere som Sugar Ray, Marvin Hagler, Thomas Hearns, Mike Tyson og Muhammad Ali havde et niveau, som de slet ikke nærmer sig. Der er ikke nogen af de to, der når dem til anklerne for fanden. Det er næsten samme vægtklasse som Jesper D. Jensen. Her burde tjeneren have betalt hans gage, for folk drak sig stive i pausen af kedsomhed. Det er tæt på at være de to bedste boksere nogensinde, der endelig skal møde hinanden, og jeg tror, at det bliver en helt vild kamp. Jeg håber på folkets mand Manny Pacquiao, men tror mest på Mayweather. Det er enhver boksers drøm at se den kamp, og det er helt klart boksere, jeg ser op til. De har opnået det, som vi andre drømmer om. Jeg skal helt klart se den. Jeg vil ikke kalde kampen for den største nogensinde, men det er den største kamp i det nye århundrede indtil videre. Den er totalt unik på grund af de beløb, der nævnes rundt omkring. Man kan godt argumentere for, at kampen kommer for sent, men jeg er uenig. Mayweather har beskyldt Pacquiao for dopingmisbrug, anabole steroider - alt muligt. Der ligger så meget indeklemt hos Pacquiao, at han vil komme med alt.

Boksefans verden over vil sidde klar ved skærmen tidligt søndag morgen for at overvære den ubestridt største boksekamp nogensinde - økonomisk.

Men hvor stor er kampen, hvor 38-årige Floyd Mayweather Jr. angiveligt kan putte 800 millioner kroner i lommen, mens den 36-årige modstander Manny Pacquiao må ‘nøjes’ med 550 millioner?

Vi har spurgt promotorerne Kalle Sauerland og Mogens Palle, bokseren Patrick Nielsen samt den mangeårige boksekommentator Claus Borre om deres syn på kampen. Det kan du læse i galleriet herover.

Men lad det bare være sagt med det samme. Det er ikke alle, der glæder til kampen, der blandt andet beskrives sådan her:

- Jeg skal personligt ikke se kampen. Jeg synes Floyd Mayweather Jr. er røvkedelig at se på: Han kan ikke slå. Det er to forvoksede fjervægtere. Manny var god engang, men er over the hill nu.

Andre glæder sig omvendt stort til kampen:

- Man kan godt argumentere for, at kampen kommer for sent, men jeg er uenig. Mayweather har beskyldt Pacquiao for dopingmisbrug, anabole steroider - alt muligt. Der ligger så meget indeklemt hos Pacquiao, at han vil komme med alt.

Kampen forventes at generere 2,7 milliarder danske kroner og VM-titler i WBC, WBA og WBO er på spil. Derudover får vinderen et eksklusivt designet mesterbælte fra WBC af ægte guld og dækket af smaragder til en værd af én million dollars.

Hvem håber du vinder? Politikeren fra Filippinerne eller den pengebesatte Mayweather?


LÆS OGSÅ: Boksebrag bliver udsolgt på bare 60 sekunder

LÆS OGSÅ: Så meget koster det at se boksebrag i Danmark

LÆS OGSÅ: Verdens rigeste bokser: Jeg stopper om et år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx