Af Ritzau - 27/10-16 10:23

Hamilton tror på VM-titel: Har aldrig prøvet at give opHamilton tror på VM-titel: Har aldrig prøvet at give op

Lewis Hamilton kan ikke selv afgøre, om han skal være verdensmester, men han tror stadig på det.

storybild

Lewis Hamilton (th.) vandt det seneste Formel 1-grandprix, men han har ikke VM-skæbnen i egne hænder. (Billede: Scanpix/Clive Mason)

Tre andenpladser i de tre sidste Formel 1-grandprixer vil gøre Nico Rosberg (Mercedes) til verdensmester, uanset om holdkammeraten Lewis Hamilton skulle vinde alle tre løb.

Hamilton, som er forsvarende verdensmester, har haft nogle uheld i denne sæson. Det har været med til at sikre Rosberg en føring på 26 point.

Da der kun er syv points forskel på første- og andenpladsen i hvert grandprix, kan Rosberg placere sig i slipstrømmen af briten resten af året og stadig ende som verdensmester.

Med tanke på Mercedes' dominans i år ligger VM-titlen til tyske Rosberg, men Lewis Hamilton har ikke i sinde at give op.

- Jeg forsøger at bevare en positiv mentalitet. Der er stadig point på spil, og alt kan ske.

- I det øjeblik, du giver op, er du færdig. Jeg har aldrig i mit liv givet op, og det har jeg heller ikke planer om at gøre nu, siger briten ifølge AFP.

16 af sæsonens 18 grandprixsejre er gået til en af de to Mercedes-kørere, som ganske enkelt sidder i bedre biler end konkurrenterne.

Derfor kunne Rosberg måske med fordel køre mindre risikofyldt og undgå tætte dueller med Hamilton, men det har han ingen planer om. Om end han har bemærket muligheden for at nøjes med andenpladser.

- Selvfølgelig er jeg opmærksom på det. Det er et let regnestykke, som alle fortæller mig om, og det er skønt. Men min tilgang er at holde det simpelt - bare at gå efter at vinde løb, siger den førende tysker.

Hamilton har et par gange måttet se sin bil fejle i et grandprix, mens Rosberg har været ret forskånet for bilproblemer. Men sådan går det sjældent fra start til slut.

- Man får ikke ret ofte 100 procent stabilitet (med bilen, red.) i en hel sæson. Får Nico det? Kun tiden kan give svaret, men det kan jeg ikke fokusere på, siger Hamilton.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx