10/07-17 21:41; Opdateret: 10/07-17 21:52

Gilles Müller hamrer Nadal ud i maratondystGilles Müller hamrer Nadal ud i maratondyst

London. De mandlige tennisspillere holder hviledag i Wimbledon tirsdag, og det passer uden tvivl Gilles Müller ganske godt.

storybild

Sent mandag aften spillede Müller sig således i kvartfinalen på bekostning af andenseedede Rafael Nadal, og det skete efter en nærmest uhørt maratondyst, der varede næsten fem timer.

Sejren blev en kendsgerning efter et femte sæt, der virkede som om, det aldrig ville få en ende, og de vilde sejrscifre lød på 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13.

Dermed er Gilles Müller fra Luxembourg for første gang i en kvartfinale i Wimbledon, hvor han møder Marin Cilic.

Nadal havde ikke afgivet et sæt i 28 grand slam-sæt i træk indtil dagens opgør mod Müller, men da skete det allerede i første sæt af opgøret.

Gilles Müller brød til 4-2-føring, og derfra vandt den 16.-seedede sættet.

Kun to spillere har præsteret bedre i historien end Nadal. I 2006/07 lykkedes det Roger Federer at vinde 36 sæt i træk i grand slam-turneringer, mens John McEnroe havde et forløb på 35 vundne sæt i 1984.

Det blev dog værre endnu for Nadal, for andet sæt fik nogenlunde samme forløb.

De to spillere fulgtes ad til 4-4 ved at holde deres server, og så blev Nadal brudt, og Gilles Müller servede også andet sæt hjem.

Nede 0-2 i sæt var verdenstoeren for alvor presset.

Det pres magtede Nadal dog, og da han brød til 3-1 i tredje sæt var banen kridtet op for spanieren, der vandt tredje sæt 6-3.

Nadal brød til en 3-2-føring i fjerde sæt, og bragte sig også foran 4-2. Han fuldendte sit comeback og sikrede et femte sæt med et rent serveparti foran 5-4.

Her var Nadal nede 2-3, og Müller kom på 5-4.

Nede 0-30 var presset gevaldigt på Nadal, der viste mental styrke, overlevede to matchbolde og tog partiet med et servees til sidst.

Müller svarede igen med et rent serveparti til 6-5, og 6-6 betød, at det vilde opgør bare fortsatte og fortsatte, da der ikke spilles tiebreak i femte sæt.

Det lignede opgøret uden bagkant, men foran usædvanlige 14-13 og 40-15 i Nadals serv, lykkedes det Müller at få lukket det hæsblæsende opgør, der varede fire timer og 48 minutter.

Roger Federer blev uden de store problemer klar til kvartfinalen efter sejr over Grigor Dimitrov fra Bulgarien, der blev slået i tre sæt med 6-4, 6-2, 6-4.

Dermed tegnede Federer sig for lidt af et jubilæum, da han bookede sin kvartfinale nummer 50 i grand slam-sammenhæng.

Den 35-årige schweizer er også næstældste herrespiller i kvartfinalen i turneringens historie efter Ken Rosewall, der i 1971 var 39 år.

Federer møder Milos Raonic fra Canada.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx