Af Michael Bo Mortensen - 10/09-13 21:03; Opdateret: 10/09-13 21:44

Godt for Danmark: Norge i VM-problemerGodt for Danmark: Norge i VM-problemer

Norge er i store VM-problemer efter schweizisk dukkert - det er godt for danmark

storybild

(Billede: Polfoto)

Norges forhåbninger om at kvalificere sig til sin første VM-slutrunde siden 1998 hænger i en tynd tråd, efter at nordmændene tirsdag aften tabte 0-2 hjemme til Schweiz.

En alvorlig streg i regningen for landstræner Egil "Drillo" Olsen og hans mandskab, der nu er uden chance for at besætte førstepladsen i gruppe E og i det hele taget får meget svært ved at nå VM.

LÆS OGSÅ: Åhh nej Danmark: Tjekkiet foran

Men også andenpladsen i puljen er nu i overhængende fare for Norge, og selv hvis det skulle lykkes holdet at blive nummer to, er der stor risiko for at blive den dårligste toer og dermed misse playoff-kampene.

Og netop derfor er det norske nederlag godt for Danmark, som til aller sidst vil skulle kæmpe med om ikke at blive den dårligste toer.

Til gengæld kan schweizerne godt begynde at se sig om efter indkvartering i Brasilien næste sommer.

Alt skal gå imod alpelandet i de sidste to spillerunder, hvis ikke trænerveteranen Ottmar Hitzfeld skal føre sine tropper til VM.

Den unge Basel-forsvarer Fabian Schär blev den store helt ved at score begge schweizernes mål.

Han kom også på måltavlen i 4-4-kampen mod Island i fredags og er kommet flyvende fra start på landsholdet med tre mål i sine første tre landskampe.

Nordmændene havde generelt svært ved at sætte de velorganiserede gæster under pres, og det var noget af en dukket, at Schär allerede efter 12 minutter nåede højest efter et frispark og headede sit hold i front.

Selv om det norske mandskab er blevet en smule bedre til at spille bolden rundt ved jorden, er det stadig ikke holdets livret at skabe kampene.

Og derfor havde schweizerne ikke de store problemer med at holde stand på Ullevaal - specielt ikke, efter at Schär havde tappet hjemmeholdet for energi med en ny dødboldsscoring efter pausen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx