Af Ritzau - 18/08-16 17:40; Opdateret: 18/08-16 23:01

Vægtløftning: CAS fratager dopet kirgiser OL-bronzeVægtløftning: CAS fratager dopet kirgiser OL-bronze

Izzat Artykov må aflevere sin bronzemedalje i vægtløftning tilbage efter en positiv dopingprøve.

storybild

Izzat Artykov må aflevere sin OL-bronzemedalje tilbage efter at have afleveret en positiv dopingprøve. (Billede: Scanpix/Goh Chai Hin)

Vægtløfteren Izzat Artykov fra Kirgistan var lutter smil, da han vandt bronze i 69-kiloklassen ved OL i Rio, men nu må han forlade Rio i skam og uden en medalje.

Artykov har nemlig afleveret en positiv dopingprøve ved legene i Rio, og Den Internationale Sportsdomstol (CAS), som har behandlet sagen, har nu afsagt dom.

Diskvalifikation, tilbagelevering af medaljen, inddragelse af akkreditering og hjemsendelse fra Rio lyder kendelsen.

Det skriver CAS torsdag i en pressemeddelelse.

Mens CAS har afsagt dommen under OL, så er det op til Det Internationale Vægtløftningsforbund (IWF) at behandle selve dopingsagen og udmåle karantæne til den kirgisiske vægtløfter.

Artykov tog bronze efter Kinas Shi Zhiyong fra Kina, der vandt guld, og tyrkeren Daniyar Ismayilov, som fik sølv.

I meddelelsen fra CAS står der, at bronzemedaljen går videre til colombianeren Luis Javier Mosquera, som sluttede på fjerdepladsen i konkurrencen.

Kanoroeren Serghei Tarnovschi fra Moldova er ligeledes blev taget for doping, meddeler Det Internationale Kanoforbund ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er sket i en test forud for legene i Rio.

19-årige Serghei Tarnovschi vandt bronze i 1000 meter enerkano og skulle også have deltaget i 1000 meter toerkano sammen med sin bror, Oleg.

Det sidste kommer han ikke til, men det er endnu uklart, om han får frataget sin medalje.

CAS har torsdag i øvrigt bekræftet, at den brasilianske cykelrytter Kleber Da Silva og den kinesiske svømmer Xinyi Chen er blevet diskvalificeret ved OL på grund af positive dopingprøver.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx