18/07-17 04:13

Der er langt fra top- til bundlinje i FC Barcelonas regnskabDer er langt fra top- til bundlinje i FC Barcelonas regnskab

Barcelona satte omsætningsrekord i den forgangne sæson, men overskudsgraden er nede under tre procent.

storybild

Barcelona. FC Barcelona har aldrig tidligere haft så store indtægter som i den forgangne sæson. Omsætningen satte rekord med 708 millioner euro i regnskabsåret 2016/17. Det svarer til 5,8 milliarder kroner.

Dermed har den spanske storklub kurs mod at opfylde målet om at runde én milliard euro i omsætning inden 2021.

Når alle udgifter er betalt - og her udgør lønningerne til Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar og de andre spillere 66 procent - er der kun et forholdsvist beskedent beløb tilbage.

Efter skat lød overskuddet på 18 millioner euro. Det svarer til, at klubben netto tjener cirka 2,5 euro for hver 100 euro, der ruller ind.

I løbet af året har Barcelona dog også nedbragt sin gæld med 24,5 millioner euro til 247 millioner euro.

Den catalanske klub rangerer som den fjerdemest værdifulde i sportens verden. Dallas Cowboys, amerikansk fodbold, er nummer ét. Derefter kommer baseballholdet New York Yankees og Manchester United.

Ærkerivalen i Spanien, Real Madrid, der både vandt mesterskabet og Champions League i sidste sæson, er nummer fem ifølge en nylig opgørelse fra magasinet Forbes.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx