Af Ritzau - 10/08-16 20:15; Opdateret: 10/08-16 23:14

Dansk dressurrytter konkurrerer mod sin kone ved OLDansk dressurrytter konkurrerer mod sin kone ved OL

Det er sjældent, ægtepar dyster mod hinanden ved OL, men det er tilfældet for en dansk dressurrytter.

storybild

Briten Fiona Bigwood dyster blandt andre mod sin ægtefælle Anders Dahl ved OL i Rio. (Billede: Reuters/Andrew Boyers)

Den danske dressurrytter Anders Dahl var i aktion ved OL i Rio onsdag. Og en af konkurrenterne er såmænd Anders Dahls kone, Fiona Bigwood, som repræsenter det britiske hold.

Selv om det er lidt specielt, så har Anders Dahl vænnet sig til, at de mødes ved internationale ridestævner. Men et OL, hvor Anders Dahl er debutant, er alligevel noget særligt.

- Vi har gjort det i så mange år. Det er fantastisk, at vi kan være til noget så stort som de olympiske lege som mand og kone, siger Anders Dahl.

Før Anders Dahl var i aktion onsdag, fik han lidt opmuntringer fra sin ægtefælle, og det går begge veje, når det kan lade sig gøre.

- Der er ingen problemer ved dette, og hun var der for at støtte mig under opvarmningen, og jeg var der omvendt for hende.

- Vi var lidt nervøse for lodtrækningen, fordi vi helst ikke ville havne for tæt på hinanden, for vi plejer at være der for hinanden. Men det fungerer fint, siger han.

Sammen har parret børnene Lars, Morten og Mette på henholdsvis 4, 8 og 12 år, og børnene er også rejst med til Rio, hvor de bliver passet af deres mormor.

- Briterne har lejet et hotel med 25 værelser. Fionas mor er der og tager sig af børnene. Vi har næsten ikke set børnene, fordi vi ville fokusere på at konkurrere, men torsdag kan vi tilbringe lidt tid sammen med dem, fortæller han.

Fiona Bigwood var selv i aktion senere onsdag - lige før den danske rytter Agnete Kirk Thinggaard, og briten er foreløbig nummer tre.

De otte bedste dressurryttere - ud over dem som kvalificerer sig via holdkonkurrencen - går videre i den individuelle konkurrence, og det bliver afgjort torsdag.

Anders Dahl når formentlig ikke videre på sin personlige score, men han kan stadig gå videre individuelt, hvis Danmark som hold klarer skærene.

Danmark skal have mindst en sjetteplads som hold for at gå videre, og det bliver også afgjort torsdag. De tre bedste rytteres pointscore på hvert holdtæller i den sammenhæng.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx