Af Ritzau - 02/05-16 09:28

Axelsen vil bruge EM-triumf i kommende finalerAxelsen vil bruge EM-triumf i kommende finaler

EM-finalesejren over Jan Ø. Jørgensen skal være springbræt til Super Series-triumf, håber Viktor Axelsen.

storybild

Viktor Axelsen har tabt seks Super Series-finaler i karrieren. EM-triumfen søndag skal bruges på at styrke ham i kommende finaler. (Billede: Scanpix/Jean-francois Monier)

Søndag viste Viktor Axelsen storspil i EM-finalen mod landsmanden Jan Ø. Jørgensen, der blev nedlagt med de sikre cifre 21-11 og 21-16.

Det gav 22-årige Axelsen den første individuelle EM-titel som senior, mens han trods seks finaledeltagelser endnu har sin første Super Series-sejr til gode. Det skal sejren søndag dog hjælpe med at ændre på.

- Jeg håber at kunne vinde en Super Series-turnering efter seks finaler, og der er det da godt at have vundet denne her finale, siger Axelsen til TV2 Sport.

- Der er pres på os begge i sådan en finale, og jeg er glad for, hvordan jeg håndterede det.

Axelsen har skrantet lidt i EM-turneringen, men i finalen mod Jan Ø. Jørgensen spillede den tidligere ungdomsverdensmester fremragende.

- Hvis jeg skulle spille op til mit bedste i turneringen, så er jeg glad for, at jeg gjorde det i dag, lyder det fra Axelsen.

- Det er fedt. Jeg er virkelig, virkelig glad. Det er noget specielt at være europamester.

Den tabende finalist, Jan Ø. Jørgensen, indrømmede efter kampen, at han tabte til en bedre modstander på dagen.

- Han (Viktor Axelsen, red.) var for skarp i dag, og jeg fik ikke rigtig systemet i gang. Jeg fik ikke sat min defensiv op, som jeg gerne ville, og jeg blev for passiv, lyder det fra Jan Ø. Jørgensen til TV2 Sport.

Resultatet betyder, at Viktor Axelsen beholder fjerdepladsen på verdensranglisten, hvor Jan Ø. Jørgensen forbliver nummer fem.

Dermed bliver Axelsen førstesingle for Danmark til det nært forestående Thomas Cup, VM for badmintonlandshold, mens Jan Ø. Jørgensen bliver andensingle.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx