Af - 25/05-14 12:44

Voldtægtsforbryder får millionkontrakt i engelsk klubVoldtægtsforbryder får millionkontrakt i engelsk klub

Den walisiske fodboldspiller Ched Evans er på vej til et skite til Sheffield United, mens han stadig er indespærret for voldtægt.

storybild

Ched Evans (tv) i kamp for Manchester City mod AAB's Lasse Nielsen i Europa League i 2009. (Billede: Poulsen Lars)

Den engelske fodboldklub Sheffield United satser alt på at komme i Premier League i næste sæson, og midlet til at nå derop er angiveligt den dømte voldtægtsforbryder Ched Evans. Det skriver engelske Daily Mirror.

Walisiske Evans blev i april 2012 idømt fem års fængsel for en voldtægt af en 19-årig kvinde i Rhyl. Inden dommen havde han markeret sig som en særdeles effektiv spydspids – blandt andet for Manchester City, Norwich og Sheffield United.

Vanvittig nat: Sportsstjerne tabte VM, men snød døden på vej hjem
Vanvittig nat: Sportsstjerne tabte VM, men snød døden på vej hjem

Sidstnævnte har nu tilbudt Ched Evans en treårig kontrakt, der ifølge engelske medier sikrer angriberen knap 30 millioner danske kroner. Det kræver dog, at han består et lægetjek. Sker det, har de britiske myndigheder tilladt, at Evans dagligt kan få lov at forlade fængslet for at træne med Sheffield-holdet i forsæsonen.

Den 25-årige angriber, som også har været omkring det walisiske landshold, har aldrig kendt sig skyldig i voldtægten på den unge kvinde. Han har indrømmet, at de havde sex, men at det skete med kvindens accept. Walsall-forsvarsspilleren Clayton McDonald blev også tiltalt i samme sag. Han indrømmede også sex med kvinden, men det var kun Evans, der blev dømt.

Men på trods af dommen lader det til, at Sheffields fans vil tage godt imod Ched Evans:

Fodboldspiller fængslet for overfald
Fodboldspiller fængslet for overfald

- Ched kommer tilbage. Han har sine bedste år foran sig. Jeg er sikker på, at folk vil tage godt imod ham, men selvfølgelig vil der sikkert være et mindretal, som vil protestere, siger Peter Whitney, formand for fodboldklubbens fankub.

Ched Evans står til at blive prøveløsladt til oktober, når han har udsonet halvdelen af sin straf. Han kæmper ifølge flere engelske medier fortsat for at få renset sit navn og planlægger at få et nyt juridisk hold til at granske sagen.

Tidligere på måneden kom Evans med følgende udtalelse i en pressemeddelelse:

- Jeg har udsonet to år for en forbrydelse, jeg ikke begik. Men tiden går hurtigt, og snart er det oktober.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx