Af Ritzau - 12/11-16 11:03

Viktor Fischer har forståelse for bænkpladsViktor Fischer har forståelse for bænkplads

Viktor Fischer vurderer, at han skal spille mere i Middlesbrough for at kunne gøre krav på landsholdsplads.

storybild

Viktor Fischer fik ikke spilletid, da Danmark besejrede Kasakhstan. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Offensivspilleren Viktor Fischer var en del af startopstillingen i de første tre kampe i VM-kvalifikationsturneringen, men han måtte tage plads på bænken i hele kampen, da Danmark fredag aften slog Kasakhstan 4-1.

Det var selv om, at landstræner Åge Hareide havde valgt at gå over til tre angribere i en 4-3-3-formation.

Fischer udtrykker dog forståelse for, at der ikke var plads til ham blandt de 11 startere.

- Som jeg så det, var der en plan, der skulle udføres med en bestemt taktik, og den var jeg ikke en del af i denne omgang. Det viste sig jo også at være den rigtige plan.

- Så må vi se, om der ikke er en anden plan næste gang, som jeg skal være en del af. Jeg føler egentlig altid, jeg kan bidrage, men i denne verden må man acceptere, at træneren bestemmer, siger Viktor Fischer.

Hareide havde udtaget seks angribere til sin trup, og med den store bredde in mente på de offensive pladser må man acceptere rotationer, mener Fischer.

- Vi har mange offensive spillere og også forskellige typer. Der er også nogle, der kan dække den samme position stort set lige godt, så man må bare acceptere rotationer, siger Fischer.

Han skiftede inden sæsonen fra hollandske Ajax til Middlesbrough i Premier League, og her er det ikke blevet til megen spilletid. Derfor forstår Fischer da også, at han ikke kan gøre krav på en startplads på landsholdet.

- Jeg må acceptere, at der skal mere spilletid til i klubben, hvis jeg skal holde mig til. Der er langt imellem landskampene, så Åge kan ikke bare sætte hold ud fra de seneste landskampe.

- Men der er gode perspektiver for mere spilletid i klubben. Det sker bare ikke fra den ene dag til den anden. Jeg kommer lidt fra baghjul, da der er langt fra min situation i Ajax til at skulle spille Premier League, forklarer Fischer.

Han kan meget vel have udsigt til spilletid tirsdag, når Danmark møder Tjekkiet i en testkamp. Der er blandt andet blevet en angrebskonkurrent færre, da Andreas Cornelius har forladt truppen grundet en mindre skade.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx