Af Ritzau - 08/04-17 17:29

Valverde vinder samlet efter drama i BaskerlandetValverde vinder samlet efter drama i Baskerlandet

Efter en tæt enkeltstart kunne Alejandro Valverde lade sig hylde som samlet vinder af Baskerlandet Rundt.

storybild

Alejandro Valverde blev nummer to på lørdagens enkeltstart, men vandt sammenlagt i Baskerlandet Rundt. (Billede: Scanpix/Cesar Manso)

Rutinerede Alejandro Valverde (Movistar) var hurtigere end Alberto Contador (Trek-Segafredo) på den sidste del af den afsluttende enkeltstart i etapeløbet Vuelta al País Vasco, der også er kendt som Baskerlandet Rundt.

Primoz Roglic (Lotto-NL) vandt enkeltstarten, men med en en andenplads sikrede Valverde sig den samlede sejr i etapeløbet for første gang i karrieren.

Han førte også løbet inden enkeltstarten, men fire konkurrenter stod noteret for samme tid, mens Alberto Contador var tre sekunder efter.

Konkurrenternes mellemtider var for langsomme, og det lignede hurtigt en tvekamp mellem Valverde og Contador om den samlede sejr.

Midtvejs på ruten lignede Contador vinderen, men den forsvarende mester satte tid til på vej i mål. Da han kørte over stregen, var det i tredjebedste tid.

Kilometer for kilometer blev det tydeligere, at Contador havde været for langsom på den sidste del af ruten, og i mål var Valverde 14 sekunder hurtigere end sin mangeårige konkurrent.

Dermed vandt han løbet med 17 sekunder sammenlagt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Robert Skov-hugger slog til: En...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
DR-aktuelle Connie Nielsen taler ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx