Af - 24/01-14 22:38; Opdateret: 24/01-14 23:33

Sådan! Danmark er i EM-finalen efter comebackSådan! Danmark er i EM-finalen efter comeback

Danmark skal søndag spille EM-finale mod Frankrig, efter Landin og gutterne vendte et truende nederlag til en 29-27-sejr over Kroatien i semifinale.

storybild

Hans Lindberg jubler efter en scoring. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Denne scene fra anden halvleg beskriver det meget godt: Mikkel Hansen har fået fat i bolden, efter kroaterne har tabt den. Eggert er stukket på venstrefløjen, helt fri, men Hansen ser ham ikke. Det gør de 14.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen til gengæld. Der lyder et brøl, og situationen går op for Hansen.

Med et drøn af en quarterback aflevering kaster han bolden i hænderne på Eggert, som scorer. Jyske Bank Boxen går amok. Danmark er foran 19-18.

Dramakamp afgjort: Frankrig venter i EM-finale
Dramakamp afgjort: Frankrig venter i EM-finale

Fredag aften var støtten fra tilskuerne i Boxen enorm til Wilbeks drenge, som var nede med to mål ved pausen. Landstræneren havde appelleret til publikum før kampen: Det her ville ikke blive nemt. Landsholdet havde virkelig brug for overordentlig støtte.

Det fik holdet. Sammen blæste Danmark Kroatien ud af EM. 29-27 vandt danskerne.

Ligesom dagens første semifinale – kampen mellem Frankrig og Spanien - var det en intens affære, med mange to-minuttersudvisninger til begge hold. Det var ikke en sjældenhed, at der røg en arm i et ansigt.

Statistikkerne viste ved pausen meget godt, hvordan Danmark haltede efter kroaterne i første halvleg:

Landins redningsprocent lød på 26 (før kampen lå han på 39 for turneringen), Anders 'hr. 100 procent' Eggert havde kun scoret på to ud af tre straffekast, og Danmarks største angrebsprofil Mikkel Hansen havde blot scoret to mål, mens kroaternes ditto, Domagoj Duvnjak, havde scoret to flere. 13-15 stod der.

Den spanske monsterstreg: Det var for vanskeligt
Den spanske monsterstreg: Det var for vanskeligt

Og selvom Kroatien havde fået en to-minuttersudvisning mere end danskernes tre, havde de udnyttet situationerne bedre.

Anden halvleg startede Danmark med en mand i undertal, og kort efter røg også Michael V. Knudsen ud, og kroaterne fik straffekast. Stillingen var som ved pausen, og det var et vigtigt tidspunkt for en redning fra reservemålmand Jannick Green. Ivan Cupic ramte overliggeren.

Det var en slags start på en lille måltørke for Duvnjaks drenge. For selvom de var i overtal det meste af den tid, gik der lidt mere end seks minutter af halvlegen, før Marko Kopljar bragte dem på tavlen. Danmark kom op på kroaterne.

De danske helte: Det skal vi passe på mod Kroatien
De danske helte: Det skal vi passe på mod Kroatien

Anden halvleg: Niklas Landins redningsprocent røg op på 36, Anders Eggert scorede igen på sine straffekast, og Domagoj Duvnjak scorede kun ét mål.

- Vi er røde, vi er hvide, vi står sammen, sid' om side, blev der sunget, da René Toft Hansen scorede til 28-25 med under fire minutter tilbage af kampen.

Danmark er nu i EM-finalen. Frankrig venter.

Finalen spilles søndag klokken 17.30.

LÆS OGSÅ: Nu gælder det: Sådan stiller Danmark op mod Kroatien

LÆS OGSÅ: Håndboldfest på vandvognen i Boxen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx