Af Ritzau - 23/08-16 19:23

Dansk orienterings-es bliver femmer på mellemdistancenDansk orienterings-es bliver femmer på mellemdistancen

Maja Alm var 49 sekunder fra mere metal ved VM i orienteringsløb.

storybild

Danmarks Maja Alm genvandt lørdag sit verdensmesterskab på sprintdistancen. Hun var også en del af sprintstafetten, da Danmark søndag genvandt den titel foran Schweiz og Sverige. (Billede: Scanpix/9200 Björn Larsson Rosvall / Tt)

Orienteringsløberen Maja Alm, som allerede har vundet to guldmedaljer ved VM i Sverige, var igen tirsdag med helt fremme. Denne gang dog uden at få medaljer.

På kvindernes mellemdistance løb danskeren sig ind på femtepladsen - 49 sekunder fra bronzen.

Dansk Orienterings-Forbund fortæller, at Maja Alm leverede en stærk afslutning på den 5,1 kilometer lange bane. Efter et par småfejl på den første halvdel af ruten var hun hurtigst af alle på den sidste tredjedel, lyder det.

- Da jeg passerede stævnepladsen, fik jeg at vide af Lars (Lindstrøm, som er landstræner, red.), at jeg bare skulle give den gas, og det gjorde jeg så.

- Det gik godt, men der er jo altid en sammenhæng mellem fart og risiko, specielt i sådant et terræn, siger Maja Alm i en pressemeddelelse.

Guldet på mellemdistancen gik til storfavoritten Tove Alexandersson fra Sverige. Norske Heidi Bagstevold var 35 sekunder langsommere og fik sølv, mens russeren Natalia Gemperle tog sig af bronzen.

Tidligere ved VM genvandt Maja Alm sit verdensmesterskab på sprintdistancen, og hun var en del af sprintstafetten, da Danmark genvandt titlen foran Schweiz og Sverige.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx