Af Ritzau - 22/04-17 21:08

Kontroversiel sejr sender Nadal i Monte Carlo-finaleKontroversiel sejr sender Nadal i Monte Carlo-finale

Rafael Nadal havde medvind fra dommerstolen, da han slog sig videre til finalen i Monte Carlo Masters.

storybild

David Goffin slår ud med armene, da stigedommeren tilsyneladende kigger på det forkerte mærke i en afgørende dom i første sæt af semifinalen mod Rafael Nadal. (Billede: Scanpix/Valery Hache)

Rafael Nadal kan søndag vinde sin første ATP-titel i et år, hvis det lykkes ham at besejre landsmanden Albert Ramos-Viñolas i finalen i Monte Carlo Masters.

Lørdag spillede Nadal sig i finalen med en sejr på 6-3, 6-1 over belgieren David Goffin på det røde grusunderlag, men sejren i første sæt var kontroversiel.

På en bold fra Nadal, som så ud til at være klart ude, dømte linjedommeren den inde. Og da stigedommeren gik ned for at besigtige mærket i det røde grus, kiggede han tilsyneladende på det forkerte mærke.

Trods protester fra Goffin fastholdt stigedommeren, at bolden var inde, og det gav Nadal pointet, i stedet for at Goffin havde vundet partiet og var kommet i front med 4-2.

Det blev en meget afgørende kendelse, som også gjorde, at publikum buhede mod Nadal i resten af kampen.

Frustrationen ramte alligevel Goffin, som tabte resten af partierne i sættet. Nadal snuppede det med 6-3 og cruisede videre til sejren efter 6-1 i andet sæt.

- Det er svært at tro på, at jeg er i finalen igen her. Det er en fantastisk nyhed for mig, siger den spanske stjerne ifølge AFP efter sejren.

Han var dog ærgerlig over buh-råbene fra tilskuerne.

- Når stigedommeren går ned og siger, at bolden er god, hvad skal jeg så sige? At bolden er ude? Det er jo derfor, der er en stigedommer, lyder det fra Nadal.

Rafael Nadal er forsvarende mester i Monte Carlo og vandt også ATP-turneringen i Barcelona 24. april sidste år - en uge efter Monte Carlo. Siden da har han dog ikke vundet en turnering.

Det er blevet til finalenederlag i Australian Open i januar og Miami Masters tidligt i april til Roger Federer, mens han overraskende tabte finalen i Mexican Open i marts til Sam Querrey.

I Monte Carlo har Nadal dog hentet hele ni titler gennem karrieren.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Her er vinderen af børnenes MGP
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx